- Reklama -

Útočník Columbusu Jeremy Morin byl hospitalizován pro potíže se srdcem

- Reklama -

Hokejisté Columbusu se budou muset v nejbližších zápasech obejít bez pomoci Jeremyho Morina. Důvod? Amerického útočníka trápí potíže se srdeční činností, kvůli kterým nedokončil úterní utkání proti Washingtonu.
Během deseti střídání strávil Morin na ledě sedm minut a jedenáct sekund, po druhé třetině se ale necítil dobře. S vysokým tepem ho sanitka převezla do nemocnice Grant Medical Center.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jeho vysoká tepová frekvence se ani v klidovém stavu nesnižovala. Není to nic vážného. Nevím, jestli bude potřeba dělat další testy, ale všechno bylo v pořádku,“ sdělil novinářům generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen. „Při testech v nemocnici se jeho tep zase vrátil do normálu,“ dodal.
Vedení Modrokabátníků umístilo Morina na listinu zraněných hráčů, takže třiadvacetiletý křídelník bude svému týmu chybět minimálně jeden týden. „Zatím nemáme žádné informace o tom, že by už dříve ve své kariéře měl nějaké podobné problémy,“ řekl Kekäläinen.
Potíže vrcholových sportovců se srdcem nejsou ničím neobvyklým. I hokejovým světem otřáslo několik nečekaných úmrtí, jejichž příčinou bylo selhání „životodárné pumpy“. Jednatřicetiletý lotyšský centr Sergej Žoltoks zemřel v roce 2004 krátce po utkání běloruské ligy. O čtyři roky později přišel ruský hokej o talentovaného útočníka Avangardu Omsk Alexeje Čerepanova.

Kariéru v NHL musel předčasně ukončit český obránce Jiří Fischer, který před devíti lety zkolaboval na střídačce Detroitu a museli ho oživovat. Své by o problémech se srdcem mohl vyprávět švédský brankář Toronta Jonas Gustavsson, přetrvávající vysoký tep a bušení srdce zažil také Morinův spoluhráč Scott Hartnell.
„Znám hodně hokejistů, kteří si něčím takovým prošli. Potíže s neustávající vysokou tepovou frekvencí měl i můj bratr Janne,“ uvedl Kekäläinen. „Všichni se ptají, proč tomu tak je. Nevím, jestli na to někdy dostanou odpověď. Je otázka, jestli se v tomto případě (Morin) jedná pouze o jednorázovou záležitost nebo ne.“
„Jeremy byl z preventivních důvodů převezen do nemocnice, kde bude jeho stav pod neustálou kontrolou. Chceme se ujistit, že bude v absolutním pořádku, než zase bude hrát. Zdraví hráčů je vždy na prvním místě,“ uzavřel Kekäläinen.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -