- Reklama -

Vegas odkoplo vítěze Veziny. Fleury možná ukončí kariéru

- Reklama -

Marc-André Fleury patří mezi nejlepší brankáře posledních 15 let v NHL. Za své výkony v uplynulé sezoně v dresu Vegas Golden Knights získal Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana základní části. Nyní se však z Twitteru dozvěděl, že jej Vegas vyměnili do Chicaga Blackhawks.

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu prožil opět vydařenou sezonu. O jeho trejdu se sice spekulovalo už koncem loňské sezony, kdy do Vegas přišel další brankář – Švéd Robin Lehner.

Lehner přišel do Vegas právě z Chicaga, kam se nyní přestěhoval Fleury. Co je ale nejvíce zarážející, je protihodnota, za kterou putuje do Blackhawks olympijský vítěz a účastník pěti finálových sérií NHL. Golden Knights získali finského útočníka Mikaela Hakkarainena.

Třiadvacetiletý Hakkarainen dosud pendloval především mezi nižšími soutěžemi AHL a ECHL.

- Reklama -

Fleuryho kontrakt bude trvat ještě nadcházející sezonu, z platového stropu Blackhawks odčerpá sedm milionů dolarů.

Agentu Fleuryho Allanu Walshovi se ani trochu nelíbil způsob, jakým vedení Vegas naložilo s jednou ze svých hlavních hvězd. Walsh se zastal svého klienta už loni, když vedení přivedlo Lehnera.

Nyní se opět vyjádřil k této situaci: „Ačkoliv mu o tom ještě nikdo z Vegas Golden Knigths neřekl, podle všeho byl Marc-André vyměněn do Chicaga. Nyní si vezme nějaký čas na to, aby mohl celou situaci vyhodnotit se svojí rodinou a popřemýšlet o své hokejové budoucnosti,“ tajemně a naštvaně nadatloval na Twitter Walsh.

Fleurymu zbývá do mety 500 vítězství v základní části pouhých osm výher, což jej řadí na třetí místo historie za Martina Brodeura a Patricka Roye.

Zachovali se podle vás Golden Knights ke své hvězdě s patřičnou úctou?

Titulní foto: Icon Sportswire

 

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -