- Reklama -

VIDEO: Fanoušci Rangers ocenili Jágrovy úspěchy bouřlivým potleskem

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Útočník Floridy Jaromír Jágr budí rozruch všude, kam se svým týmem přijede. V noci z pondělí na úterý se čtyřiačtyřicetiletý český veterán ukázal v Madison Square Garden. Dres newyorských Jezdců oblékal mezi lety 2003-08 a zdejší fanoušci na něj nikdy nezapomněli. Včera se jich do ochozů slavné haly vměstnalo 18 006 diváků (vyprodáno), kteří během utkání připravili Jágrovi bouřlivé ovace.
Příznivci Blueshirts mu vzdali hold nejen za jeho současné výkony nebo dávné působení v jejich oblíbeném týmu, ale především za to, jak v letošní sezóně kosí jeden historický milník NHL za druhým. V základní části soutěže odehrál Jágr za NY Rangers 277 utkání, ve kterých nasbíral 195 bodů za 124 branek a 195 asistencí.
I díky těmto příspěvkům se před dvěma týdny osamostatnil na třetím místě historického pořadí kanadského bodování NHL, když zaznamenal 1851. bod a překonal legendárního kanadského forvarda Gordieho Howea.
Významné mety se Jágr dočkal také 20. února. V utkání proti Winnipegu pomohl Floridě dvěma góly (s pořadovými čísly 741 a 742) k výhře 3:1 a v historických tabulkách střelců kanadskoamerické soutěže předstihl Bretta Hulla. Nyní má kladenský rodák na kontě 746 branek a patří mu třetí příčka za nedostižným Waynem Gretzkym (894 gólů) a Howem (801 gólů)

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -