- Reklama -

Vrbata stvrdil vítězství Canucks, Eratův gól Arizonu nespasil

- Reklama -

Chytrá zadovka Chrise Higginse, elegantní zakončení Radima Vrbaty. Po akci druhé formace vedl Vancouver ve 30. minutě nad Bostonem 3:1 a protože hosté v dalším průběhu vstřelili už jen jeden gól, bude branka českého útočníka zapsána jako vítězná. Mladoboleslavského rodáka navíc vyhlásili třetí hvězdou večera.
O volbě nejlepšího hráče zápasu nemohlo být pochyb, stal se jím autor hattricku Shawn Matthias. Tuukku Raska překonal dvakrát během úvodních pěti minut, potřetí poslal kotouč do sítě ve 47. minutě. Brankář Kosatek Ryan Miller nastoupil k 600. startu v NHL.
Canucks zůstávají v tabulce Pacifické divize třetí, z vítězství se totiž v pátek radovali i druzí Sharks. Také z jejich řad vystoupil v utkání s Arizonou tříbrankový střelec, z Thorntonových přihrávek zakončoval Joe Pavelski. Žraloci se ale o body museli poprat. V 16. minutě po přesilovkovém gólu Martina Erata prohrávali 0:2, v dalších dvou třetinách ovšem skórovali už jen oni.
Vítězství 4:2 je 300. úspěchem trenéra Todda McLellana v základní části, potřeboval k němu pouze 515 zápasů. Rychleji to v historii NHL stihl jen Bruce Boudreau (496).
Filadelfský Jakub Voráček v utkání proti svému bývalému týmu z Columbusu zaznamenal jednu asistenci, která ho v ligových statistikách posunula na druhé místo, jiný důvod ke spokojenosti ale neměl. Flyers stejně jako v úterý v Montrealu přišli v závěrečné třetině o vedení a podlehli soupeři 3:4 v prodloužení. Nepomohly ani dvě branky Waynea Simmondse.
Flyers jsou v Metropolitní divizi pátí, na postupové příčky ztrácejí sedm bodů. Blue Jackets jsou ještě o pět bodů za nimi.
Voráčkův největší konkurent v souboji o Rossovu trofej Patrick Kane si včera také připsal jednu asistenci, po jeho nahrávce Kris Versteeg střelou do prázdné brány jistil výhru Chicaga 3:1 nad New Jersey. O zbylé dva góly Jestřábů se postaral Marián Hossa. Ve 42. minutě srovnával stav při přesilovce, o tři minuty později po jeho průniku dorážel Jonathan Toews. Slovenský útočník skóroval ve čtvrtém utkání v řadě, během posledních šesti dnů se trefil celkem sedmkrát.
Jaromír Jágr nastoupil ke svému 1524. zápasu v NHL, čímž se vyrovnal třináctému Brendanu Shanahanovi. Patrik Eliáš jako 103. hokejista odehrál v základní části 1200. utkání.
Sedmatřicet zákroků Kariho Lehtonena zajistilo Dallasu vítězství 2:0 nad Floridou a finskému gólmanovi 31. čárku na seznam vychytaných shutoutů. Stars ovšem v pátek počítaly také ztráty. Po Kulikovově zákroku nedohrál utkání jejich nejproduktivnější hráč Tyler Seguin, kvůli zranění odstoupili také Aleš Hemský a Patrick Eaves.
Tvrdě vybojovaným vítězstvím se Hvězdy posunuly na tři body za Calgary, momentálně posledního postupujícího v Západní konferenci. O branky se už v úvodním dějství postarali Jamie Benn v oslabení a Jason Spezza.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -