- Reklama -

Vycházející hvězda Minnesoty: Jsem vítěz a vždycky budu chtít být vítěz!

- Reklama -

Brad Bombardir byl během draftu bombardován sms zprávami. Běželo první kolo a Minnesota čekala na svou pozici. „Vezmeš ho? Vezmeš ho?“ ptala se ředitele pro hráčský vývoj Wild spousta lidí. „Samozřejmě jsem jim nic neprozradil,“ směje se s odstupem pár týdnů Bombardir.
Otázky se týkaly studenta Wisconsinské univerzity Lukea Kunina. Nakonec šel na řadu jako patnáctý a opravdu stal se hráčem Minnesoty. Asistent generálního manažera Wild Brent Flahr říká, že Kunin může hrát všechny tři útočné posty – levé i pravé křídlo nebo centra.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Měli jsme ho v hledáčku, o tom není pochyb. A upřímně, ani jsem si nemyslel, že bude ještě k mání,“ přiznal Bombardir. „Nicméně byl volný a tak jsme ho vzali. Myslím, že to pro nás byla ohromná příležitost udělat náš tým lepším.“
Kunin si zabruslil v dresu Minnesoty poprvé na nedávném nováčkovském kempu, kde si ho mohli prohlédnout i fanoušci. Osmnáctiletý hokejista potvrdil, že draft byla snová zkušenost, nicméně do kempu přišel, aby ukázal, co se od něj očekává.
„Chci lidem dokázat, že jsem právem jedním z nejlepších hráčů draftu,“ slíbil Kunin. „Chci se předvést, kdykoli vkročím na led…“
Rozhodně se nedá říci, že mladý hokejista trpěl nedostatkem sebevědomí. Kluboví činovníci Wild to vidí jako výhodu. „Je toho hodně, čím nás zaujal,“ řekl Flahr. „Jeho charakter například. Čím víc s ním mluvíte, tím víc vidíte, jak extrémně je soustředěný. Chce být hokejistou a má i časovou představu, kdy se jím chce stát.“
Kuninova minulá sezóna na univerzitě byla jednou z jeho prvních, kdy nehrál zrovna za silný tým a musel se smiřovat s porážkami.
„Jsem vítěz a vždycky chci být vítěz,“ říká odhodlaně mladý útočník. „Tu pachuť poslední sezóny nechcete mít v ústech dlouho. Abych byl upřímný, možná není špatné zažít jednu mizernou sezónu, abyste zažili ten pocit. Jinak se snažíte vítězit, vyhrávat šampionáty, o tom to přece je.“
Bombardirovi se líbí nejen Kuninova vůdcovská povaha, ale i jeho rychlost, střela a ochota pracovat v náročných oblastech kolem mantinelů nebo kolem brány.
„Když se zeptáte jiných hráčů, kteří s ním hráli nebo ho znají, říkají, že je to kvalitní, dobrý chlap,“ řekl Bombardir. „A když ho vidíte na ledě, nemůžete přehlédnout, že v něm něco je. Je to naše první draftová volba. Má šanci stát se velmi dobrým hráčem, když bude chtít,“ těší se na svého borce šéf hráčského vývoje Minnesoty.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -