- Reklama -

Zdrcený MacKinnon nenacházel slova

- Reklama -

Byl to velmi smutný pohled, když na tiskové konferenci po šestém utkání série mezi Coloradem a Vegas odpovídal zdrcený útočník Nathan MacKinnon na dotazy novinářů.

„Příští sezóna bude už moje devátá a zatím jsem nevyhrál ani hovno,“ vysoukal ze sebe. „Pořád mám velkou motivaci. Tahle prohra mě štve. Prohrát čtyřikrát za sebou je hrozné,“ přiznal. Po vítězství v základní části věřil, že přišel jejich čas.

„Loni jsem měl pocit, že poprvé za dobu mého působení v klubu máme opravdovou šanci vyhrát pohár. Letos jsem byl přesvědčen o tom, že máme nejlepší tým v lize. Bohužel jsme to nedokázali dotáhnout,“ smutnil.

- Reklama -

„Nikdy nebudeme spokojeni, dokud nevyhrajeme poslední zápas sezóny. Tohle je na prd,“ přidal se se svými pocity kapitán Gabriel Landeskog. „Do přípravného kempu jsme po loňské bublině dorazili hladoví a dali jsme do téhle sezóny všechno. Jsem na kluky pyšný. Z tohohle se poučíme, je to pro nás lekce,“ dodal.

„Je to obrovské zklamání. Když se podíváte do tváře těch kluků a víte, jak tvrdě pracovali a jak moc po tom toužili, tak to vážně bolí,“ prohlásil kouč Jared Bednar.

Nutno podotknout, že tohle nebyla obyčejná série, na jaké jsme ve druhém kole zvyklí. Vždyť na sebe narazily dva nejlepší týmy základní části, které nasbíraly shodný počet bodů. Rozdíl mezi oběma celky byl minimální.

Avalanche zvládli oba úvodní duely na domácím ledě, poté ale Golden Knights ve své hale dokázali srovnat. Když pak urvali v prodloužení i pátý duel, nabídnutou šanci na obrat už nepustili a před frenetickým publikem si došli pro postup.

Colorado mělo určitě na víc. MacKinnon je nominován na Hart Trophy (nejužitečnější hráč pro svůj tým), Grubauer zase na Vezina Trophy (nejlepší brankář), Makar je finalistou Norris Trophy (nejlepší obránce). Potenciál tohoto týmu nemá hranice, generální manažer Joe Sakic poskládal opravdu parádní sestavu. Přesto to ani tentokrát nestačilo.

Prokletí vítězů President’s Trophy tak trvá. Od roku 2014 postoupil vítěz základní části vždy maximálně do druhého kola. Jedinou výjimkou byli v roce 2015 Rangers, kteří došli do finále konference.

Avs jsou teprve třetím týmem v historii, který vlétl do play-off alespoň šesti výhrami v řadě a následně čtyřikrát za sebou prohrál (St. Louis 1969, Detroit 1999). Málokdo asi čekal, že fantastický vstup do vyřazovací části, kdy Avs smázli St. Louis (4:0) a dobře vstoupili i do série s Vegas, nabere tak rychlý konec.

Ale stalo se a parta okolo MacKinnona a Makara si na svou velkou chvíli musí minimálně rok počkat.

 

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -