- Reklama -

Zraněný, přesto mezi spoluhráči. To Eliáš dříve nezažil

- Reklama -

Dokud v New Jersey ještě šéfoval Lou Lamoriello, snažil se hráče, kteří se ze zdravotních důvodů nemohli účastnit tréninků, držet mimo dosah ostatních, aby je nerozptylovali. S příchodem nové garnitury reprezentované generálním manažerem Rayem Sherem a trenérem Johnem Hynesem tohle omezení přestalo platit. Jako jeden z prvních to poznal Patrik Eliáš.
Český veterán se na začátku sezóny skoro dva měsíce zotavoval po operaci kolena, ale po celou dobu navštěvoval tréninky a týmové porady a navíc měl před a po zápasech přístup do kabiny. Jak přiznává, bylo to k nezaplacení.
„Při návratu bylo mnohem snazší přizpůsobit se (stylu, který nový kouč zavedl). Byl jsem v obraze. Bylo to mnohem lepší, než kdybych přišel a hlásil se po třech měsících do práce. V tomhle smyslu to bylo dobré, ale pořád to ještě musíte přenést na led,“ upozorňuje Eliáš, že všechno ještě není ideální.
Když se v minulosti řídil Lamoriellovými pravidly, připadaly mu v pořádku. Sherův režim mu ale vyhovuje mnohem víc.
„Nevím, co je správné nebo špatné, ale takhle se mi to líbí,“ říká třebíčský rodák v rozhovoru pro internetové stránky NHL. „Je to skvělé, protože se cítíte být součástí týmu bez ohledu na okolnosti. Můžete s kluky sdílet nadšení po vítězných zápasech i naštvání po prohrách, jste s nimi.“
Eliáš se po návratu do sestavy Ďáblů představil zatím ve třinácti zápasech. Z úvodních osmi startů dokázal vytěžit pět bodů, ale v posledních pěti žádný další nepřidal. Kouče Johna Hynese to zatím nechává klidným.
„Prochází si tím, co většina kluků prožívá v prvních patnácti zápasech sezóny. Ze začátku jste nabití adrenalinem, všechno je pro vás zase nové a osvěžující, ale potom to z vás trochu vyprchá. Zapadnete do každodenní rutiny zápasů a tréninků,“ chápe novic na lavičce Devils. „Je ale znát, že Patrik už má lepší načasování a více rozhýbané nohy, dozrává.“
Útočník, který v dubnu oslaví čtyřicátiny, to cítí stejně. „Mám teď ze své hry lepší pocit než hned po návratu. Myslím, že jsem se rychle naučil novému systému. Bylo to snazší, když jsem mohl sledovat video a poslouchat trenéry, co od kluků očekávají,“ uzavírá téma Patrik Eliáš.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -