- Reklama -

Coloradu padají opory, na řadu přicházejí Češi

- Reklama -

Hvězdný útočník Colorada Mikko Rantanen utrpěl v pondělním zápase proti Tampě Bay zranění horní části těla, které jej ze sestavy vyřadí na několik následujících týdnů.
Podle informací Mikea Chamberse z deníku Denver Post má 23letý Fin potíže s ramenem. Jiné zdroje píší o zlomené klíční kosti.
Rantanen přišel k újmě po zákroku obránce Bolts Erika Černáka, který jej podražením poslal nárazem na zadní mantinel. Slovenský zadák byl za faul potrestán dvěma minutami.
Fanda NHL


Rantanen odehrál v tomto ročníku 42 zápasů, v nichž nasbíral 41 bodů a stvrdil svou nezastupitelnou pozici v mužstvu.
Na základě jeho absence byl již do prvního týmu povolán 20letý Čech Martin Kaut, který tak má blízko ke své premiéře v NHL.
V aktuální sezoně naskočil rodák z Brna do 31 duelů AHL a připsal si 16 bodů za pět branek a 11 asistencí. Od konce října do poloviny prosince jej vyřadil ze hry otřes mozku, z posledních 11 utkání ale nastřádal deset bodů za dva góly a osm přihrávek.
Draftován byl v roce 2018 z 18. pozice.
Avs se aktuálně potýkají také se zdravotními problémy gólmanské jedničky Philippa Grubauera, který se zranil v sobotním zápase Stadium Series a vynechá zatím nespecifikovaný čas. Jeho místo převezme další český hráč Pavel Francouz, jemuž bude krýt záda Hunter Miska z farmy v American Hockey League.
Trenér Lavin Jared Bednar k tomu v pondělí informoval, že pro zranění dolní části těla vynechá týdny také útočník Matt Calvert.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -