- Reklama -

Dobrá zpráva pro Kessela. V kempu Pittsburghu začne vedle Crosbyho

- Reklama -

Phil Kessel dostane po příchodu do kempu Pittsburghu toho nejlepšího možného spoluhráče. V přípravě Penguins začne hrát na pravém křídle po boku největší hvězdy klubu Sidney Crosbyho. Kessel přišel do Pittsburghu na začátku července z Toronta a od té doby se spekulovalo hlavně o tom, jestli bude hrát v jednom útoku s Crosbym nebo Jevgenijem Malkinem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na pravé straně vedle Malkina tak bude nastupovat Patric Hörnqvist, o obsazení levých křídel v prvních dvou elitních formacích ještě kouč Mike Johnston jasno nemá. Jeho kandidáti jsou David Perron, Beau Bennett, Chris Kunitz a nováček Sergej Plotnikov. Vyloučeno není ani to, že zkusí Kessela i vedle Malkina a Hörnqvista s Crosbym.
„Máme před sebou osm přípravných zápasů, takže je dost prostoru na zkoušení různých variant než se připravíme na začátek sezóny. Chceme dát klukům šanci zahrát si spolu, ale také je naším zájmem zkusit různé varianty při trénincích. Takže se pak nedivte, pokud uvidíte na každém tréninku jiné kombinace útoků, potřebujeme zkoušet, jak co do sebe zapadne,“ vykládal Johnston.
Ten je spokojený se zdravotním stavem některých zraněných hráčů, v pořádku by brzy měli být jak Malkin, tak Pascal Dupuis nebo obránci Kris Letang a Olli Määttä. Dupuis nehrál kvůli krevní sraženině v plicích od poloviny listopadu, Määttäho vyřadilo v prosinci zranění ramene, Letang se zotavoval z otřesu mozku. A Malkin měl problémy s kotníkem.
„Malkin se zranil na začátku play off, ale už začal s bruslením. Pascal Dupuis vypadá v dobré kondici a Kris Letang by měl být také v pořádku stejně jako Olli Määttä. S návratem těchto hráčů a s jejich energií, zvláště pokud jde o Dupuise a Määttäho, kteří byli mimo hru delší dobu, bude v kabině zase větší pohoda,“ věří trenér Johnston.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -