- Reklama -

Frolíkovo jubileum pokazil aktivní Getzlaf

- Reklama -

V zámoří si ho hodně cení pro jeho defenzivní práci, ale Michael Frolík pochopitelně umí branky i dávat. Ukázal to v úterním zápase mezi Anaheimem a Calgary, v němž konto domácích gólmanů zatížil dvěma góly. Překonal tím stobrankovou hranici a hned se vydal za dalšími metami, ale radost z osobních úspěchů mu kazil výsledek. Ducks zvítězili 5:3, u všech jejich branek asistoval kapitán Ryan Getzlaf.
„Je to krutá porážka,“ uznává český útočník. „Bohužel jsme nebyli schopni odehrát celých šedesát minut. Začali jsme dobře, jen musíme najít způsob, jak takovéhle zápasy dovést k vítězství. Dneska se nám to nepodařilo. Musíme se z toho poučit, abychom to příště zvládli uzavřít.“
V 6. minutě byl kladenský rodák přesně na místě, kam Anton Chudobin vyrazil Russellovu střelu, a mohl si dojet pro jubilejní puk. O pět minut později přinutil Sam Bennett Kačery k výměně maskovaných mužů. Domácím se nicméně podařilo do přestávky srovnat stav a takový zůstával dlouhou dobu i po návratu ze šaten. Znovu ho změnil až Frolík, když ve 36. minutě zužitkoval Bennettovu nahrávku zpoza klece.
Jenže ve třetí třetině bylo kluziště plné Kačerů. Nejprve po vyhraném vhazování na vlastní modré vyrazil na zteč celý jejich elitní útok. Poté vyslal Ryan Getzlaf rychlým pasem kupředu Coreyho Perryho a ten rychle ukončil Widemanův pobyt na trestné lavici. A když Flames v závěru odvolali gólmana, předložil domácí kapitán puk před prázdnou bránu Ryanu Keslerovi.
Pět asistencí v jednom utkání je vyrovnaný klubový rekord Anaheimu. Getzlafovi se něco podobného povedlo už před sedmi lety proti Detroitu, v březnu 2011 ho napodobil Teemu Selänne.
„Proto byl s Kanadou dvakrát na olympiádě a vyhrál zlato,“ připomene trenér Bruce Boudreau mezinárodní úspěchy svého svěřence. „Když předvádí takovéhle výkony, je to síla, s níž je třeba počítat.“
Getzlafa samotného těšila víc než vlastní výkon skutečnost, že Ducks dokázali zvrátit nepříznivý vývoj střetnutí. „V kabině jsme pořád věřili, že to můžeme otočit. Odvedli jsme dobrou práci. Musíme být schopní vypořádat se se zápasy, ve kterých se občas daří a občas ne.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -