- Reklama -

Havlát se trefil po devíti zápasech, ale slavil Voráček

- Reklama -

Martin Havlát ve čtvrtečním utkání mezi Philadelphií a New Jersey protrhl střeleckou smůlu, která ho pronásledovala od poloviny listopadu, bohužel pro hosty byl však jediným střelcem v bílém dresu. Flyers rozvlnili síť čtyřikrát, jako poslední Jakub Voráček při soupeřově power play (video: góly Martina Havláta a Jakuba Voráčka).
Havlát ve 34. minutě při přesilovce tečí Gomezovy střely korigoval průběžný stav na 2:1. Scott Gomez se 337. asistencí za Devils vyrovnal na čtvrtém místě klubových tabulek svému jmenovci Stevensovi. Speciální formace Letců ale až na tento případ pracovaly na výbornou. V sedmé minutě to ukázali Matt Read se Seanem Couturiemem při oslabení, čtyři minuty před sirénou trestal Cammalleriho prohřešek Wayne Simmonds.
Ještě bez Davida Krejčího, ale už s kapitánem Zdenem Chárou nastoupili hokejisté Bostonu do zápasu s Chicagem. Slovenskému zadákovi se ve statistikách objevily pouze dva tresty a i když Blackhawks při jeho pobytu na trestné lavici neskórovali, našli si tři jiné příležitosti ke vstřelení branky. Což stačilo, protože Scott Darling na druhé straně inkasoval ze 34 střel pouze dvakrát.
Jestřábi si za asistence Marcuse Krügera (0+2) vypracovali do 34. minuty třígólové vedení, poprvé v kariéře se trefil obránce Klas Dahlbeck. Bruins už zvládli jen korigovat stav, ale o osmé vítězství v řadě protivníka nepřipravili. Radost v chicagské kabině kazí jen zranění kapitána Jonathana Toewse, kterého v polovině utkání narazil na mantinel Dennis Seidenberg.
V polovině třetí třetiny se zdálo, že hokejisté Winnipegu obstojí i ve druhém utkání svého miniturné po soupeřových kluzištích, nad Coloradem vedli 3:1. Dvěma nahrávkami se o to zasloužil také Michael Frolík. Avalanche však do konce normální hrací doby stihli srovnat. V nastaveném čase chytil Ondřej Pavelec nebezpečnou Ducheneho střelu, při nájezdech ale proti stejnému muži už tak úspěšný nebyl. Když na druhé straně nedal Blake Wheeler, o majiteli druhého budu bylo rozhodnuto.
Bilance Jets z nedávných venkovních vystoupení není tak hrozná, ze šesti zápasů polovinu vyhráli a o zbytek přišli v nastavení nebo po nájezdech. V Centrální divizi jim patří čtvrtá příčka, za současného stavu by postupovali do play off.
Dave Cameron zahájil své působení na lavičce Ottawy prohrou 3:5 s Los Angeles a jeho svěřenci tak zůstávají na předposledním místě Atlantické divize. Pod třemi brankami obhájců titulu je jako asistent podepsán Jake Muzzin, po desetizápasové pauze se střelecky prosadil Anže Kopitar.
Senátoři v úvodní části hry soupeře výrazně přestříleli, ale puk za čáru poslali až v 15. minutě za stavu 0:2. Po návratu z kabin se jim v oslabení podařilo srovnat skóre, jenže pokračující početní výhodu Kings nakonec využili. A brzy přidali další gól. Naději Sens rozdmýchal v čase 58:39 Jared Cowen, jenž tím završil „hattrick Gordieho Howea“, při hře bez brankáře však kanadský tým ještě jednou inkasoval.
Na Ottawu se dotahuje Buffalo, které zvítězilo nad Calgary těsně 4:3. Šavle dvakrát vedly, v závěrečném dějství musely naopak dotahovat náskok protivníka. Ve 48. minutě srovnával favorit fanoušků v hlasování pro All-Star Game Zemgus Girgensons, o pět minut později se podruhé během večera prosadil Matt Moulson.
Jhonas Enroth při svém stém startu v NHL  mezi tyčemi podpořil úsilí spoluhráčů 42 zákroky, Tyler Ennis měl tři nahrávky. Flames prohráli potřetí v řadě.
Už pátým triumfem za sebou se mohou pochlubit Blue Jackets. K jeho dosažení potřebovali ve Washingtonu odehrát skoro pětašedesát minut. Když už se zdálo, že dojde za nerozhodného stavu 2:2 na nájezdy, zakončil Nick Foligno z pravého kruhu přesilovkovou akci. 27letý křídelník se ve Verizon Center zapsal mezi střelce dvakrát.
Modrokabátníci sice na začátku utkání doplatili na dvojnásobné vyloučení, ale jinak se jim dařilo druhý nejúspěšnější tým v početních výhodách držet na uzdě, v polovině zápasu obstáli i při čtyřminutovém oslabení. Capitals dvakrát vedli, ale soupeř v závěrečné třetině na jejich druhý gól odpověděl už po sto sekundách.
Čtyřmi brankami v poslední dvacetiminutovce zvrátili Bluesmani na svoji stranu utkání s NY Islanders. Pod výhrou 6:3 je nejvýrazněji podepsán Alex Steen (2+1), který se vrátil do sestavy po kratší zdravotní pauze. Ostrované jsou oblíbeným Steenovým soupeřem, ze 17 zápasů s nimi nasbíral 18 bodů.
Po druhé Steenově brance ve 45. minutě bylo vedení Blues dlouhou dobu těsné, svoji dominanci stvrdili až v závěru. Islanders prohráli potřetí v řadě, což mrzí především Jaroslava Haláka, kterému se v rozmezí šesti dnů nevydařilo ani jedno vystoupení proti bývalým spoluhráčům (v sobotu newyorský tým prohrál se St. Louis doma 4:6).
Střetnutí před vlastními diváky se stávají utrpením pro hokejisty Arizony, včera neuspěli v Gila River Areně už poosmé v řadě. Jednatřiceti zákroky vymazal všechny jejich střelce kromě Antoinea Vermettea gólman Predátorů Pekka Rinne. Každá z pěti branek hostů měla jiného autora, za nejlepšího hráče označila média Jamese Neala (1+1).
Kojoti využili hned první přesilovku, jenže Preds vzápětí odpověděli stejně. Nerozhodný výsledek ještě před první přestávkou změnili Neal s Ryanem Ellisem. Generální manažer Nashvillu David Poile se díky včerejšímu vítězství svých svěřenců vyrovnal v historických tabulkách NHL bostonskému Harrymu Sindenovi, oba mají 1170 výher.
O problémech s produktivitou Caroliny jsme psali včera, zde je další důkaz. V zápase s Tampou Bay našli Hurikáni recept na Jevgenije Nabokova pouze jednou, takže Bleskům stačily k plnému bodovému zisku dvě trefy Nikity Kučerova. Všechny góly padly v závěrečném dějství, rozhodující 31 sekund před sirénou. Kuriozita z českého pohledu: na trestnou lavici usedli tři krajánci.
Výsledek 2:1 svítil na ukazateli skóre také při odchodu diváků ze SAP Center v San Jose, kam zavítala Minnesota. Domácí měli kvůli zraněním na soupisce pět nováčků, o to větší zodpovědnost ležela na jejich veteránech. Zhostili se jí na výbornou, Joe Thornton nahrál na obě branky svého mužstva. Alexe Stalocka, který poprvé v kariéře absolvoval tři zápasy v řadě, překonal jen svým prvním gólem v NHL obránce Divochů Christian Folin.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -