- Reklama -

Hvězdy hlásí nástup. USA zveřejnily nominaci pro mistrovství světa

- Reklama -

Spojené státy odhalily svou soupisku pro letošní mistrovství světa a oproti minulým letům je skutečně na co se těšit.
Tým je poskládán z elitních hráčů jako Patrick Kane, Johnny Gaudreau či Anders Lee a má předpoklady vylepšit neblahé páté místo z loňského turnaje v Německu a Francii.


Kapitánské „céčko“ bude v Dánsku nosit trojnásobný vítěz Stanley Cupu Patrick Kane z Chicaga, jenž USA reprezentoval na dvou olympijských hrách (2010, 2014) a na světovém šampionátu se doposud představil pouze jednou (2008).


USA vstoupí do turnaje bitvou s Kanadou. Kompletní program MS v hokeji 2018 naleznete ZDE.


V sestavě se objevují také jména tří hráčů, kteří jsou pamětníky posledního medailového úspěchu Američanů. Na bronzu z Prahy v roce 2015 se podílelo duo útočníků Dylan Larkin z Detroitu, Anders Lee z New Yorku Islanders a obránce Connor Murphy z Chicaga.
Zajímavým zpestřením je přidání teprve osmnáctiletého Quinna Hughese, který by měl být na nadcházejícím draftu NHL v elitní desítce mladíků.
Z 23 nominovaných hokejistů má 14 reprezentační zkušenosti.
Mančaft povede jako hlavní kouč Jeff Blashill z Detroitu s asistenty Danem Bylsmou, Donem Granatem a Sethem Appertem.
Úvodní nominace USA na MS v hokeji 2018:
Brankáři: Scott Darling (Hurricanes), Keith Kinkaid (Devils), Charlie Lindgren (Canadiens).
Obránci: Will Butcher (Devils), Quinn Hughes (University of Michigan), Nick Jensen (Red Wings), Alec Martinez (Kings), Connor Murphy (Blackhawks), Jordan Oesterle (Blackhawks), Neal Pionk (Rangers).
Útočníci: Cam Atkinson (Blue Jackets), Blake Coleman (Devils), Alex DeBrincat (Blackhawks), Johnny Gaudreau (Flames), Brian Gibbons (Devils), Patrick Kane (Blackhawks), Chris Kreider (Rangers), Dylan Larkin (Red Wings), Anders Lee (Islanders), Sonny Milano (Blue Jackets), Derek Ryan (Hurricanes), Tage Thompson (Blues), Colin White (Senators).
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -