- Reklama -

Krejčího start na Světovém poháru je v ohrožení

- Reklama -

Když neprošel David Krejčí po sezóně výstupní zdravotní prohlídkou, zdálo se to být komplikací jen s ohledem na hráčovu případnou účast na mistrovství světa. Aktuální zprávy z Bostonu ale ukazují, že zamotanou hlavu můžou mít také stavitelé českého národního týmu pro World Cup. Krejčí se totiž 25. dubna podrobil operaci kyčle, přičemž rekonvalescence by se mohla protáhnout až na pět měsíců.
Pět měsíců, to je skoro do konce září. Setkání nejlepších hokejistů planety se ovšem uskuteční v Torontu v období od 17. září do 1. října. Přípravné zápasy jsou na programu už od 8. září. Šternberský rodák figuruje v první šestnáctičlenné nominaci, ale při pohledu na uvedená data je zřejmé, že v čase Světového poháru ještě nemusí být zcela fit.
„Když jsem absolvoval podobnou operaci naposledy, zabralo mi léčení čtyři měsíce,“ uklidňuje fanoušky Krejčí. „A to bylo před šesti roky, technologie od té doby pokročily. Existují také odlišné způsoby léčby a rehabilitace, takže doufám, že se uzdravím ještě rychleji. To máme květen, červen, červenec, srpen… předpokládám, že stihnu nejen přípravný kemp Bruins, ale také Světový pohár.“
„Měl jsem potíže už v minulém ročníku, vynechal jsem kvůli nim skoro polovinu sezóny. Letos jsem se v prvních padesáti utkáních cítil velice dobře, potom jsem přišel o pár zápasů kvůli zranění ramene a po návratu už to nebylo ono,“ vysvětluje. „Trápilo mě to možná dvacet zápasů, ale díky doktorům jsem utkání zvládal, takže jsem byl schopný dohrát základní část a dokonce být i připravený na play off. Nakonec to ale dospělo do bodu, kdy jsme začali zvažovat operaci.“
„Bylo to frustrující. Na druhou stranu, když jsem před šesti roky podstoupil stejnou operaci na druhé noze, cítil jsem se potom mnohem lépe,“ dodává Krejčí.
Ve srovnání s dalším spoluhráčem z Bostonu je na tom český útočník ještě dobře. Obránce Torey Krug, který si mohl dělat naděje na účast na World Cupu za americkou reprezentaci, podstoupil před dvěma týdny operaci ramene a musí být v klidu šest měsíců.
Posledním z čerstvých marodů Bruins je útočník Matt Beleskey, ten by ale po zákroku na zápěstí měl být v pořádku už koncem května.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -