- Reklama -

NHL mění model Utkání hvězd, hrát se bude turnaj tři na tři

- Reklama -

Další revoluční novinka je tu. National Hockey League se rozhodla zásadním způsobem změnit formát tradičního Utkání hvězd, jehož hostitelem bude v této sezóně poprvé v historii Nashville a jeho Bridgestone Arena. All-Star Game je na programu o posledním lednovém víkendu. Jak bylo včera zveřejněno, proběhne tento hokejový svátek ve zcela nové podobě. Namísto obvyklého zápasu mezi týmy obou konferencí se uskuteční jakýsi miniturnaj čtyř týmů.
Hráči budou rozděleni do týmů podle divizní příslušnosti. Nejprve proběhne semifinále v rámci konferencí (Metropolitní vs. Atlantická a Pacifická vs. Centrální), následovat bude finálový souboj vítězů o celkové prvenství na turnaji. Všechny zápasy se budou hrát ve třech hráčích na každé straně, stejně jako se od této sezóny hraje prodloužení běžného zápasu základní části, a budou trvat dvacet minut. Po deseti minutách si oba týmy vymění strany. NHL si od novinky pochopitelně slibuje větší atraktivitu pro diváky. Pro vítěze je jako motivace připraven rovný milion dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Každý tým se bude skládat z jedenácti hráčů, jednotlivé divize budou reprezentovat vždy dva brankáři, tři obránci a šest útočníků. Fanoušci budou mít možnost hlasováním vybrat jednoho hráče z každé divize, nezávisle na postu, zbývající účastníky tohoto klání nominuje NHL. Svého zástupce bude již tradičně mít každý ze třiceti klubů.
Nedělnímu turnaji budou v sobotu předcházet oblíbené dovednostní soutěže, ve kterých se proti sobě utká Východní a Západní konference. Vítězný tým si bude moci zvolit, zda chce o den později hrát své semifinále jako první, nebo až jako druhý. Odpadne však zajímavá novinka posledních let, kdy si dva kapitáni vybírali z nominovaných hráčů členy svého týmu v draftu.
„All-Star víkend představuje pro fanoušky, hráče, jednotlivé kluby a naše obchodní partnery jedinečnou příležitost oslavit tuto krásnou hru na nejvyšší úrovni. Přicházíme s novým, kreativním formátem, nejen proto, abychom zvýšili soutěživost tohoto klání, ale také proto, abychom vyzdvihli neuvěřitelnou šikovnost a rychlost dnešních hráčů,“ řekl k novému formátu ASG zástupce ligového komisaře Bill Daly.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Bude vzrušující vidět nový Turnaj hvězd. Stvořili jsme jej společným úsilím a doufáme, že fanoušci i hráči se budou na All-Star víkend do Nashvillu těšit,“ přikyvuje Mathieu Schneider, asistent výkonného ředitele hráčské asociace NHLPA.
Na lavičku každého ze čtyř týmů bude jmenován kouč, jehož tým bude mít k 9. lednu nejvyšší procentuální úspěšnost ve své divizi NHL.
Připomeňme, že Utkání hvězd prošlo už v minulosti řadou změn. Poprvé se konalo v roce 1947, kdy se utkal obhájce Stanley Cupu s výběrem zbytku ligy. Již v roce 1934 ovšem proběhl v Torontu benefiční zápas na podporu Ace Baileyho, jenž během sezóny utrpěl vážné zranění, které mu ukončilo kariéru.
Postupem času se utkávaly třeba týmy Východní a Západní konference nebo výběr severní Ameriky proti zbytku světa, v posledních letech pak rozhodoval o složení týmů draft.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -