- Reklama -

Kane s Panarinem dál řádí, Hossa rozhodl prodloužení

- Reklama -

Výsledky střídavě oblačno, pokud jde ale o výkony některých jednotlivců, musí se letos fanoušci Blackhawks dobře bavit. Patrick Kane vede s tříbodovým náskokem ligové kanadského bodování, nestačí mu ani dynamická dvojice Dallasu Tyler Seguin – Jamie Benn. Vydatně mu přitom pomáhá ruský talent Artěmij Panarin, který si s Američanem rozumí na ledě i mimo něj.
Čtyřiadvacetiletý nováček, který už má za sebou několik sezón v Kontinentální hokejové lize, tak nakonec může vypálit rybník všem začínajícím zámořským hvězdám. Slibně vyhlížející Connor McDavid je bohužel vážně zraněný a další hvězdičky zatím Panarinovi vůbec nestačí. Rodák z ruského Korina má momentálně na kontě 21 bodů, Max Domi 16, Leon Draisaitl 14, Dylan Larkin 13. Jedenáctý Jack Eichel z Buffala je na devíti bodech.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stejný zájem statistiků budí také Patrick Kane. Americký forvard nasbíral už 30 bodů a bodoval ve čtrnáctém utkání po sobě, čímž si vylepšil svůj vlastní osobní rekord. Ve středečním utkání na ledě Edmontonu přispěl dvěma asistencemi na první dvě trefy Keitha a Panarina a dostrkal svůj bodový součet na 13 branek a 17 asistencí.
Kane se tak může letos reálně ucházet o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče, po níž toužil už loni. Tehdy mu ale plány zhatilo zranění. Třicetibodovou hranici, které dosáhl 18. listopadu, zdolal v historii Blackhawks rychleji pouze slavný Bobby Hull, který to dokázal v sezóně 1968-69 už 14. listopadu.
První hvězdou středečního duel byl nakonec za tři body vyhlášen Panarin (1+2), velké ovace však patřily také brankáři Coreymu Crawfordovi a Mariánu Hossovi (na snímku), který rozjásal sebe i spoluhráče důležitou trefou v prodloužení. Hossa ufrknul domácí obraně a tvrdou ranou překonal brankáře Edmontonu Anderse Nilssona.
Půlminutku předtím zasáhl brankář hostů Crawford ve velké šanci proti Tayloru Hallovi, což udrželo Chicago ve hře. Hossa neopomněl tento moment vypíchnout. „Crawfordův zákrok proti Hallovi byl neuvěřitelný,“ kroutil slovenský útočník hlavou. „Proto jsme vyhráli. Nakoplo to lavičku, když pak jdete na led s dalším střídáním, cítíte tu energii.“
„Obrovský zákrok,“ pochválil svého gólmana také trenér Quenneville. „Bylo to neuvěřitelné, zákrok do sestřihů. Proto jsme získali další bod. Bylo dobré vyhrát na začátku tripu, ale je třeba uznat také kvalitu soupeře. Byli lepší celou první třetinu, my jsme převzali aktivitu ve druhé. Naše hra se mi v té době docela líbila.“
Edmonton sice prohrál páté utkání z posledních šesti, trenér ale ocenil přístup i získaný bod. „Pro mě, ať to vyzní třeba špatně, to bylo jako vítězství, protože jsme se byli schopni vrátit a dotáhnout zápas do prodloužení,“ řekl Todd McLellan. „V prodloužení, tři na tři, už se potom může stát cokoli. My měli šanci, oni měli šanci, ale vyšlo to jim.“
Výsledky z 18. listopadu
Video: sestřihy z utkání – 18. listopad
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -