- Reklama -

Ohromná rivalita, vzpomíná Sakic na zápasy s Detroitem

- Reklama -

V období 1996 až 2002 se Colorado a Detroit pětkrát potkaly v play off. Třikrát to bylo ve finále Západní konference a vítěz pokaždé získal i Stanleyův pohár (Avalanche v roce 1996, Red Wings v letech 1997 a 2002). Tehdejší rivalita už je dávno tatam, zvláště poté, co byla Rudá křídla přeřazena do Východní konference, ale v pátek asi znovu vypluje na povrch. V rámci předehry před zápasem Stadium Series spolu změří síly „staré gardy“ obou klubů.
V dresu domácích Lavin nebude na Coors Field Stadium v Denveru chybět ani dlouholetý kapitán a současný generální manažer Joe Sakic.
„Jakmile jsem se dozvěděl, že naším soupeřem budou Wings, kontaktoval jsem Kena Hollanda, jestli nenaplánujeme i utkání veteránů,“ prozrazuje bývalý útočník. „Naše vzájemná rivalita tehdy znamenala hodně moc pro hráče, týmy i obě města. Sice už nebude tak intenzivní jako dřív, ale shromáždit všechny kluky pohromadě, možná už naposled… bude skvělé se sejít, udělat společné foto a zavzpomínat, jak výborná mužstva jsme kdysi měli.“
Za Colorado přislíbili účast např. Patrick Roy, Ray Bourque, Peter Forsberg či Milan Hejduk. Na opačnou stranu kluziště se postaví třeba Chris Chelios, Nicklas Lidström, Steve Yzerman a také Jiří Fischer.


Mohlo by vás zajímat:


„Panovala mezi námi ohromná rivalita. Čím více času uplynulo – a že už je to dlouhá doba – tím víc člověk při pohledu zpět oceňuje, že mohl být součástí něčeho takového. Mluvím za sebe a pravděpodobně i za mnoho dalších,“ říká Sakic. „Bylo to vyhecované, neměli jsme se rádi, ale na druhou stranu jsme všechny soupeře uznávali, protože šlo o něco výjimečného. Když se podíváte na soupisky, v obou týmech byla spousta skvělých hokejistů. Každý zápas měl tempo play off, i když se jednalo o utkání základní části.“
Zatímco hodně jeho spoluhráčů a protivníků se v pátek večer při vyjetí na ledovou plochu rozvzpomene na své hokejové začátky, Sakic se jako dítě pod nezakrytou oblohou neproháněl. Vyrůstal totiž v Burnaby na předměstí Vancouveru, kde panují mírné zimy.
„Rybníky zamrzaly jen na pár týdnů, takže člověk si sice zabruslil, ale žádné pořádné zápasy jsme nehráli,“ posteskne si muž uvedený v roce 2012 do Hokejové síně slávy. Za pár dnů tedy Joe Sakica čeká velká premiéra, navíc před desítek tisíc diváků.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -