- Reklama -

Polák na hraně. Fanoušci Toronta ztrácejí s českým bekem trpělivost

- Reklama -

Z Romana Poláka se stává persona non grata. Český obránce ve službách Toronta sbírá více než body trestné minuty a proto není divu, že se stává trnem v oku mnoha fanoušků Maple Leafs.
Jednatřicetiletý porubský odchovanec nebyl nikdy ofenzivně naladěn, jeho prozatímní sbírka po 24 odehraných utkáních přesto zaujme svou střídmostí. Dva góly a tři asistence jsou pro zkušeného mazáka hodně špatnou vizitkou.
Více než absence bodů ale příznivce torontského celku dráždí Polákova afinita k trestným minutám. Ve zmíněných 24 zápasech patnáctkrát obdržel dvouminutový trest. Nezřídka k tomu uvede svůj tým i do oslabení tří proti pěti.


Ještě na začátku října přitom Polák hýřil optimismem, když dokázal po dubnovém zranění nohy v play-off podepsat s Maple Leafs nový roční kontrakt na 1.1 miliónů.
Očekávání ale rozhodně nenaplnil.
„Kéž bych byl v práci tak dobrý, jako je agent Romana Poláka,“ narážel na Polákovo neustálé nasazování do hry redaktor portálu HockeyBuzz James Tanner.
Faktem je, že kouč Mike Babcock českému bekovi pořád věří. „Na ledě i mimo něj ví, co dělat,“ bránil jej před ataky zvenčí loni na podzim. Polákovy slabé výkony ale pokračují a s nimi roste i naštvanost fanoušků.
„Jsem už unavená z Romana „Minor Penalty“ Poláka.“
„Jaký to šok! Roman Polák obdržel dvouminutový trest.“
„Hloupý Polákův faul číslo 987.“
A podobných reakcí, které lze vzhledem k hokejistově formě pochopit, naleznete na zámořských diskuzích nespočet.
Milovníci tradičního kanadského celku si otázku, zda je Roman Polák pro Toronto stále platným hráčem, pokládají často. Pro budoucnost ostravského hromotluka bude ale stěžejní, jak vážně se jí zabývá klubový management.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -