- Reklama -

Roman Polák se pokusí probojovat na soupisku Maple Leafs

- Reklama -

Mezi velkým množstvím neznámých jmen se v kempech budou ucházet o práci i někteří zkušenější borci. Roman Polák zkusí znovu prorazit na soupisku Toronta, v jehož barvách strávil celou loňskou sezónu.
Na začátku loňského července se Polák vrátil do organizace Maple Leafs po krátkém angažmá v San Jose, kam ho Toronto vyměnilo před uzávěrkou přestupů v NHL 22. února 2016. V dresu nového zaměstnavatele vytvořil třetí obranný pár s Brendenem Dillonem a pomohl Žralokům dojít až do finále Stanley Cupu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na začátku července 2016 se pak jako nechráněný volný hráč dohodl s Leafs na ročním kontraktu v hodnotě 2,25 miliónu dolarů. V základní části NHL 2016-17 odehrál 75 utkání, připsal si v nich 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí. Na trestné lavici odseděl 65 minut, jeho průměrný pobyt na ledě dosahoval takřka osmnácti minut na zápas (17:55).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V play off toho ale moc neodehrál. Ve druhém duelu série proti Washingtonu si při střetu s urostlým zadákem Capitals Brooksem Orpikem zranil pravý kotník a musel podstoupit operaci, která si vyžádala dlouhou pauzu.
Během jedenácti sezón odehrál Polák v základní části NHL za St. Louis, Toronto a San Jose 634 utkání, na kontě má 115 bodů za 23 branek a 92 přihrávek. Na trestné lavici strávil 504 minut. V 51 zápasech play off přihrál na dvě branky.
Svou bilanci v NHL by se mohl pokusit rozšířit opět v Torontu, jež mu nabídlo zkušební kontrakt. Nejdříve ale musí vedení mužstva dostatečně zaujmout v přípravném kempu Maple Leafs.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -