- Reklama -

Světový pohár bude bez Jágra

- Reklama -

Po  několika týdnech nejistoty a dohadů je definitivně jasno. Česká reprezentace si na zářijovém Světovém poháru bude muset poradit bez Jaromíra Jágra. Nejproduktivnější z krajánků letošní sezóny NHL se v Torontu nepředstaví, v rozhovoru pro deník Sport o tom informoval generální manažer mužstva Martin Ručinský.
„Bylo by pro něj složité připravit se v létě na tak důležitý turnaj. Taky prý bude mít dost práce přes léto s Kladnem, chce se tomu věnovat a neměl by čas na přípravu,“ prozradil Ručinský důvody, které mu jeho kamarád uvedl během víkendového telefonátu.
Jágr reprezentoval svoji vlast na mnoha světových akcích, počet jeho startů v dresu národního týmu už překročil sto padesát. Má zlaté medaile z MS v letech 2005 a 2010 a nejcennější kov z olympiády v Naganu 1998.
„Na rovinu přiznávám, že mě to mrzí a je mi to líto,“ posteskne si Ručinský. „Ačkoliv je Jardovi 44 let, národnímu týmu má pořád co dát. V NHL byl i v poslední sezóně nejlepší. Na druhou stranu po něm nemůžeme chtít, aby hrál do nekonečna. Nejen pro český, ale i pro světový hokej toho udělal strašně moc.“
Světový pohár se koná v období od 17. září do 1. října v torontské hale Air Canada Center za účasti šesti národních celků (Kanada, USA, Česko, Rusko, Švédsko, Finsko) a dvou spojených výběrů (Severní Amerika do 23 let a Evropa). Na soupisce každého týmu může být třiadvacet jmen. Prvních šestnáct muselo být zveřejněno začátkem března, zbylých sedm se veřejnost dozví nejpozději 1. června.
Foto/Photo by: S. Yume

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -