- Reklama -

Tarasenko odmítá problémy s vedením St. Louis. A zastává se jej i kouč Hitchcock

- Reklama -

Ruský útočník Vladimir Tarasenko nechápe spekulace novinářů o tom, zda existují nějaké problémy mezi ním a vedením klubu St. Louis. „Není o čem mluvit. Máme dobré vztahy. Jen média vytvářejí spekulace a dělají z nicotných záležitostí velké věci. A začali vykládat o problémech mezi mnou a Blues. Pokud bychom opravdu měli problémy, nepodepsal bych kontrakt na osm let,“ tvrdí Tarasenko.
Dlouhodobý kontrakt podepsal s Blues loni v létě a zajistil si tím neuvěřitelných 60 milionů dolarů. Jenže v posledním play off se především v sérii se San Jose dost trápil, což mimo jiné stálo Bluesmany vyřazení.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V celém finále konference totiž vstřelil jen dva góly, a to v jednom zápase. A Elliotte Friedman ze serveru televizní stanice Sportsnet před pár dny prohlásil, že někteří lidé z vedení Blues nejsou s výkony Tarasenka v letošním play off spokojeni. Generální manažer týmu Doug Armstrong však podobné řeči odmítá.
„Slyšel jsem o tom, ale já osobně nic takového nikdy necítil,“ tvrdí. „Když jsme uzavírali ten nový kontrakt, měli jsme debatu o tom, proč podepsal zrovna tady. Cítí se každý den pod koučem šťastný? Pochybuji. A je každý den kouč spokojený s ním? Také pochybuji. A těžko to tak funguje v jakémkoliv sportu. Ale na konci každého dne musí být vzájemný respekt. A já vím, že Tarasenko jej má,“ říká Armstrong.
„Věřím, že je na 100 procent oddaný městu St. Louis, organizaci Blues a našim fanouškům. Je mu 24 let a hodně se toho za poslední dobu o NHL naučil. Poučil se také, jak se zápasy vyvíjí a jak to vypadá, když se přestane týmu dařit. Pomůže mu to být lepším hráčem. Všechno, co se letos stalo, vidím jako skvělý úspěch a jako výbornou situaci k poučení,“ rozpovídal se Armstrong.
„Po play off se vždy hledají chyby v lidech. Nepovedl se mu pátý zápas se San Jose, ale to i dalším hráčům. Ve čtvrtém a šestém utkání byl ale zase naším jasně nejlepším útočníkem. Ve čtvrtém zápase měl snad pět šancí na gól, v šestém zápase rovnou dva vstřelil a měl i další příležitosti,“ odmítá jakékoliv problémy s Tarasenkem i trenér Blues Ken Hitchcock.
„Tarasenko je jako každý jiný špičkový hráč. Když se jim nedaří, tak jsou frustrovaní. Jediná možnost, jak to změnit, je dospět. Samozřejmě, že chceme, aby střílel góly, ale chceme, aby rostl příliš rychle. To je složité pro každého. Všichni milujeme jeho soutěživost, v NHL není tolik hráčů jako on, kteří dokáží doslova rozpálit svou vášeň pro hru. Ale nechme mu čas se vyvíjet,“ zastává se ruského kanonýra.
Pořádně rozpálený byl Tarasenko i po vyřazení z play off, kdy dokonce odmítl mluvit s novináři. „Nebyl jsem připravený mluvit. Byl jsem tak frustrovaný, zklamaný a vytočený z naší porážky. Nechtěl jsem proto novinářům připravit těžké chvíle, protože jsem byl opravdu hodně naštvaný,“ vysvětloval hráč, jenž v základní části nastřílel 40 branek a byl nejproduktivnějším hráčem St. Louis.
„Čím víc dní jsem bez hokeje, tím víc si uvědomuji, jak blízko jsme byli finále Stanley Cupu. Je to špatná zkušenost, ale také poučení pro nás všechny. Hodně kluků z našeho týmu nikdy nebyli tak daleko v play off. Je dobře, že jsme takovou zkušenost v našich životech zažili, protože teď víme, jak moc se musíme lépe připravit, aby se nám to příště povedlo,“ zakončil Tarasenko.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -