- Reklama -

Blíží se bitva o Kalifornii. Sharks i Kings potřebují vyhrát

- Reklama -

Winter Classic bude mít v rámci atraktivity venkovních zápasů nad Stadium Series vždy navrch. Hraje se na Nový rok, vysílá jej volně přístupná stanice NBC a jeho účastníky spojuje rivalita, jež zkrášluje celou ligu. Letošní klání Stadium Series se však bude moci pochlubit nábojem, který ve washingtonském Nationals Park 1. ledna chyběl.
San Jose 68 bodů, wild card spot. Los Angeles 66 bodů, první nepostupová pozice. Na oba týmy se navíc po únorové bodové jízdě dychtivě tlačí Minnesota, která boj o play-off ještě více dramatizuje. Kings za sebou mají šestizápasovou vítěznou šňůru, na níž Sharks ve čtvrtek zareagovali vítězstvím 5:2 nad Dallasem. Svou formu mohou oba mančafty potvrdit v sobotu v severokalifornském městě Santa Clara, kde se uskuteční (fandové Anaheimu prominou) nefalšovaná bitva o Kalifornii.

Ve hře totiž nejsou jen body. Hrát se bude také o další, neméně cenný artikl. A to diváky. Pořadatelé sice již v úterý oznámili, že prodali všech 69 000 lístků, oběma zúčastněným týmům se ale na dlouhou dobu poté nenaskytne taková příležitost pro sebepropagaci jako během střetnutí na Levi’s Stadium. A že je skutečně zapotřebí.
Sharks trápí úbytek diváků v SAP Center, Kings se zase neumí ve městě se silnou hispánskou diasporou vymanit z osidel nálepky minoritního sportu. Město andělů by velká část jeho obyvatel ráda přejmenovala na Město Lakers. Basketbalový celek je díky absenci klubu NFL nejpopulárnějším sportovním lákadlem ve městě a nic na tom nemění ani jejich současné výsledkové trápení. V L.A. je během letošní sezóny sleduje na obrazovkách přibližně 4krát více diváků, než je tomu v případě celku NHL. Hokejistům s korunou na hrudi nepomohl ani zisk dvou Stanley Cupů během tří let.
Jedna z upoutávek na utkání Stadium Series 2015:

Akce typu Stadium Series se však vymykají už jen tím, že je hostí stánky klubů NFL, což fotbalem posedlým Státům nesmírně imponuje. Vítězství v takto „vyhypovaném“ zápase se cení mnohem více než vítězná série nebo video s rapujícími hráči.


Boj o play-off s NHLnews:


Liga se snaží po vzoru jiných velkých sportovních událostí v USA udělat z utkání Stadium Series show. To je důvod, proč si bude moci takřka na sedm desítek tisíc fanoušků, jež si koupili lístky v hodnotě od 85 do 350 dolarů, naživo poslechnout člena rokenrolové síně slávy Johna Fogertyho či držitelku ocenění Grammy Melissu Etheridgeovou.
Ani bohatý přestávkový program však nepřehluší fakt, že se proti sobě postaví dva týmy, které potřebují nutně vyhrát. Boj o holý život začne v neděli ve 4:00 SEČ.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -