- Reklama -

Brácha by byl pyšný, říká McCrimmon, GM Vegas

- Reklama -

Okamžiky těsně po konci rozhodujícího zápasu jsou vždy nabité emocemi. Hráči, trenéři, členové realizačního týmu i fanoušci si uvědomí, co dokázali. Že získali Stanley Cup, nejcennější hokejovou trofej. Spousta lidí je dojatých k slzám.

V úterý večer na ledě T-Mobile Areny v Las Vegas k nim patřil i Kelly McCrimmon, generální manažer Golden Knights. První myšlenky dvaašedesátiletého funkcionáře po trimfu Zlatých rytířů totiž patřily jeho bratrovi.

Brad McCrimmon býval vynikající obránce, který v NHL odkroutil 18 sezón. Postupně oblékal dres Bostonu, Philadelphie, Calgary, Detroitu, Hartfordu a Phoenixu. V roce 1989 zvedl jako hráč Calgary Flames nad hlavu Stanley Cup. V následující sezóně dostal na dres kapitánské céčko.

Po skončení kariéry si udělal jméno jako trenér. Začínal v juniorské WHL, v nejslavnější lize pak dělal asistenta v Calgary, Atlantě a naposledy v Detroitu. Působil také u kanadské osmnáctky.

- Reklama -

Před sezónou 2011-12 přijal velkou výzvu a vydal se za oceán, aby usedl na lavičku Lokomotivu Jaroslavl. Než se ale stačil pořádně pustit do práce, přišel 7. září 2011 o život při leteckém neštěstí.

„Mé jméno teď bude na poháru spolu s Bradovým,“ říkal pohnutým hlasem Kelly McCrimmon po triumfu nad Floridou. „Mí rodiče jsou ještě naživu, je jim 85 let. Pro tátu to hodně znamená. A pro mě taky. Nikdo by na nás nebyl pyšnější než Brad. Jsem vděčný za to, jaký jsme spolu vždycky měli vztah. Mé myšlenky dnes patří jemu,“ dodal. Jeho synovec Liam, Bradův syn, slavil výhru spolu s ním.

McCrimmon vybudoval ve Vegas skutečně prvotřídní organizaci. Hned v premiérově sezóně postoupili Golden Knights až do finále Stanley Cupu. Poté ale musely přijít na řadu i nepopulární kroky.

„Tento tým už toho nemá moc společného s expanzí. Přivedli jsme Jacka Eichela, Marka Stonea, Alexe Pietrangela, Aleka Martineze a další kluky. Neustále jsme tým vylepšovali a udržovali si kvalitu. Čtyřikrát za šest let jsme postoupili do finále konference. A teď jsme šampioni,“ shrnul uplynulých šest let Kelly McCrimmon.

Kouč Bruce Cassidy se rozhodl odměnit aplausem fanoušků pětici pamětníků finálové jízdy z roku 2018, když na úvodní buly pátého zápasu v T-Mobile Areně nasadil sestavu Brayden McNabb, Shea TheodoreReilly Smith, William Karlsson, Jonathan Marchessault. A ještě se Williamu Carrierovi, který byl tehdy také v širším kádru, omlouval, že nemůže nasadit i jeho.

Před pěti lety Vegas nakonec na Washington nestačilo. Nyní se zmínění hráči konečně dočkali. Budou mít své jméno na Stanley Cupu. A bude ho tam mít i Kelly McCrimmon. Stejně jako jeho brácha Brad.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -