- Reklama -

Carcillo se vrací do Chicaga, klubu se upsal na příští sezónu

- Reklama -

Daniel Carcillo sice neuspěl na zkoušce v přípravném kempu Pittsburghu, o budoucnost v NHL se však bát nemusí. Kanadský útočník se vrací do Chicaga, kde působil v rozmezí let 2011-13. Velký srdcař a nebojácný bojovník se v sobotu dohodl s vedením Blackhawks na podpisu roční jednocestné smlouvy.
Oproti příjmu z minulé sezóny si s platem 550 tisíc dolarů o 275 tisíc pohorší, radost z návratu do ambiciózního klubu, se kterým v roce 2013 vybojoval Stanley Cup, mu to ale nikterak nekazí. „Takových týmů v lize moc není. Dres Blackhawks oblékají skvělí hokejisté, a když jsem s nimi mohl v předminulé sezóně nastupovat, byl to jeden z největších zážitků mé kariéry,“ sdělil Carcillo.
Finále vyřazovacích bojů National Hockey League si důrazný kanadský křídelník zahrál také před čtyřmi lety, kdy byl členem neúspěšného kádru Philadelphie Flyers. Letci tehdy podlehli Chicagu 2:4 na zápasy.
Velice blízko k zisku legendární trofeje měl také v minulé sezóně, kterou odstartoval v barvách Los Angeles, jenže v její polovině ho Kings poslali do New Yorku Rangers (4. ledna 2014) výměnou za podmíněnou volbu v sedmém kole letošního draftu. Králové potom pohár vyhráli, zatímco Jezdcům jakožto poraženým finalistům zůstaly jen oči pro pláč.
Carcillo v rozhovoru pro americkou televizní stanici ESPN potvrdil, že se do Větrného města vrací se skvělými pocity. „Jak už jsem řekl dřív, Chicago znám, cítil jsem se tam dobře. Hodně kluků v kabině znám. Když jsem z Chicaga odcházel, rozešli jsme se přátelsky. Všichni se ke mně chovali úžasně, a proto se vracím s dobrými pocity,“ řekl rodák z King City.
Devětadvacetiletý Carcillo byl draftován v roce 2003 Tučňáky z Pittsburghu (73. celkově), za které ale nikdy nehrál. Během osmi sezón v NHL prošel pěti kluby. Působil ve Phoenixu, Philadelphii, Chicagu, Los Angeles, NY Rangers a nasbíral 92 bodů (44+48) ve 390 zápasech. Na tresné lavici strávil 1179 minu. V 45 utkáních play off zaznamenal sedm gólů a shodný počet asistencí.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -