- Reklama -

Connor McDavid o draftu: Toronto by byl splněný sen

- Reklama -

Už od dětských let je sledovaným hokejovým talentem a téměř nikdo nepochybuje o tom, že se v červnu stane jedničkou letošního draftu NHL. Otázkou však zůstává, který z klubů v loterii jménem Connor McDavid zvítězí. Uchazečů je hned několik – Edmonton, Buffalo, Carolina, můžete si vybrat. Kdyby však záleželo jen na hráči, největší talent od dob Sidneyho Crosbyho by si za své působiště vybral Toronto. Tato zpráva musí znít rozladěným příznivcům Maple Leafs jako rajská hudba.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byl by to absolutně splněný sen. Je dost šílené na to jen pomyslet,“ svěřil se mladíček reportérovi listu Torotno Sun. Javorové listy sice nedávno přerušily sérii jedenácti porážek v řadě, o postupu do play off si ale mohou nechat jen zdát. Před uzávěrkou přestupů, jež je naplánována na 2. března, se tak v kanadském celku očekává velký výprodej hráčů a obměna kádru. Případným získáním McDavida by budoucnost hrdého klubu vypadala mnohem růžověji, o tom není pochyb.
Nicméně největší šance na získání kanadského klenotu má v tuto chvíli Buffalo (20%), následuje Edmonton (13,5%), šance Toronta jsou nyní 6,5%. Takové jsou procentuální vyhlídky nejhorších klubů NHL podle aktuální tabulky na to, že budou v červnovém draftu vybírat jako první.


Osmnáctiletá hvězdička vyrůstala v Newmarketu v provincii Ontario pochopitelně jako fanoušek modrobílých. Listu Toronto Sun se McDavid svěřil, že svůj první zápas Maple Leafs si bude pamatovat navždy. Jednalo se o výhru nad New York Rangers v poměru 4:1.
„Jsem z Toronta, to prostě musíte být fanda Leafs. Byl jím můj táta a pochopitelně i já. Můj oblíbený den v týdnu byla sobota, kdy jsme sledovali pořad Hockey Night in Canada,“ vysvětluje svou náklonnost torontským barvám.
Zatím září v juniorské OHL v dresu Erie Otters. Obavy z toho, jaké by to bylo hrát NHL v tak hokejovém městě, jako je Toronto, ale nemá. „Pokud by tým z Toronta někdy dokázal vyhrát, bylo by to neuvěřitelné. Bylo by to něco, na co by lidé nikdy nezapomněli,“ zasnil se. „Hrát na takovém místě má své výhody i úskalí. Ale je to jedno z nejlepších míst v lize,“ ujišťuje.
Pravděpodobnost, že Connora McDavida uvidíme už v příští sezóně, jak se prohání po arénách National Hockey League, je značná. V jakém dresu to ale bude, je zatím ve hvězdách. Ať už to bude Buffalo, Edmonton, Toronto nebo někdo jiný, jisté je, že v letošním draftu získá některý z týmů zatraceně cenný jackpot.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -