- Reklama -

Čtveřice gólmanů, kteří v létě pravděpodobně změní dres

- Reklama -

Letošní základní část NHL se pomalu blíží ke svému konci a pro polovinu týmů to znamená, že budou mít pěkně dlouhou dovolenou. Během ní budou přemítat, co změnit před příští sezonou, aby neskončila tak brzo jako letos. Ale ke změnám se můžou uchýlit i mužstva, pro která letošní ročník (zatím) neznamenal propadák.

Pojďme se společně podívat na čtveřici gólmanů, kteří by po této sezoně mohli změnit svá působiště.

Alexandar Georgijev, New York Rangers

V New York Rangers si vychovali výtečnou a spolehlivou jedničku v Rusovi Igoru Šesťorkinovi, který letos předvádí opravdu skvělé výkony. I přesto se Georgijev dostal do branky v 31 případech a nevedl si špatně. Šestadvacetiletému bulharskému rodákovi letos skončí smlouva, poté se stane omezeným volným hráčem. Není žádným tajemstvím, že Rangers sondovali možnosti a hodnotu Georgijeva na trhu už před letošní přestupovou uzávěrkou. Mužstva, jejichž jména padala v souvislosti s jeho jménem, jsou: New Jersey Devils, Edmonton Oilers a Buffalo Sabres.

- Reklama -

Petr Mrázek, Toronto Maple Leafs

Petr Mrázek podepsal před touto sezonou tříletou smlouvu s Torontem s roční gáží 3,8 milionů dolarů. Že mu letošní sezona nevyšla by byl však příliš velký eufemismus. Český brankář se po celou sezonu potýkal se zraněními, to poslední mu předčasně ukončilo sezonu. Leafs jej ještě před přestupovou uzávěrkou zapsali na waiver listinu, ale nebyl o něj zájem a tak zůstal Torontu „na krku“. Ve svých dvaceti utkáních za Toronto příliš neukázal svůj potenciál. Je velikou otázkou, zda nějakého zájemce přesvědčil natolik, aby třicetiletému Čechovi prodloužil kariéru v NHL.

John Gibson, Anaheim Mighty Ducks

Největší brankářské jméno z této čtveřice. John Gibson se plácá v Anaheimu, který v posledních letech prochází bolestivou přestavbou. Osmadvacetiletý Američan má sice podepsanou dlouholetou smlouvu s Ducks, Kačeří přestavba ale ještě bude nějakou dobu trvat. Hvězdy jako Zegras, Terry a další budou ještě nějakou dobu dozrávat, přitom Gibson se blíží ideálnímu brankářskému věku. I proto nejspíše bude chtít v létě změnit prostředí, mezi zájemce se řadí Washington, New Jersey a Edmonton.

Chris Driedger, Seattle Kraken

Posledním na seznamu je brankář letošních nováčků ze Seattlu. Driedger putoval ke Krakenům po vydařené sezoně na Floridě, místo prvního brankáře si u nováčka však nevybojoval. Zasáhl jen do 24 zápasů a jeho čísla nebyla zrovna oslnivá – 3,05 branek na zápas a 89,7 % úspěšnost zákroků. Sedmadvacetiletý gólman tak může odnést nevalnou premiérovou sezonu Seattlu trejdem. Ten však může být složitý, protože má ve svém kontraktu klauzuli o nevyměnitelnosti.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -