- Reklama -

David Krejčí se vrátil porážkou. Daniel Sedin překonal klubový rekord

- Reklama -

Deset zápasů chyběl svému týmu David Krejčí. Ve čtvrtek se konečně opět objevil v sestavě, když naskočil do utkání proti Vancouveru. Když se vracíte po delší době, vždycky se počítá s určitou dobou na aklimatizaci a nejinak to bude s Davidem Krejčím, který se po prohnaném zápase necítil nejlépe.
Český forvard byl ve svém prvním duelu po návratu v tabulce pravdy minus jedna, do statistik se na rozdíl od svého krajana Davida Pastrňáka (0+1) nezapsal. Na bránu soupeře vyslal jednu střelu, na ledě strávil necelých 19 minut. Porážce 2:4 na domácím ledě nezabránil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bez ohledu na Krejčího výkon, hlavním problémem Bostonu byla neschopnost najít odpovídající herní rytmus. Krejčí naskakoval do hry s Davidem Pastrňákem a Mattem Beleskeym. Domácím to ale nešlo. Vancouver rozhodl o svém vítězství ve třetí třetině, kdy se dostal do vedení 3:2 a čtvrtým gólem do prázdné klece pojistil vítězství 4:2.
„Trochu frustrující zápas,“ řekl David Krejčí. „Je frustrující takhle prohrát, zvlášť když se vracíte, chlapům se daří a vy chcete jen naskočit do vlaku a jet. Trochu smutný návrat, ale tak to prostě je.“
Trenér Claude Julien českého navrátilce do sestavy chválil. „Tvrdě pracoval. Už jsem, co jsme viděli poslední tři, čtyři dny, kdy byl s námi, tvrdě bruslil a pracoval na tom, aby se dostal přes zranění, a byl znovu v dobré formě. Nevypadal unavený,“ řekl kouč Bostonu.
Hrdinou večera byl útočník Vancouveru Daniel Sedin. Švédský střelec se trefil proti Bostonu dvakrát a stanovil tak nový klubový rekord Canucks. S 347 přesnými trefami se definitivně odpoutal od dosavadního klubového lídra Markuse Näslunda.

Daniel Sedin dával ve 48. minutě vítězný gól na 3:2, když dorazil střelu Taneva, v poslední minutě pak přidal druhou branku do prázdné brány při soupeřově power play.
Vancouveru se daří, na pětizápasovém tripu po hřištích soupeřů má zatím bilanci tří výher, jedné prohry a jedné prohry v prodloužení. Trip skončí v sobotu v Pittsburghu. Vítězství v Bostonu nebylo z nejhezčích, ale na to se nikdo ptát nebude. Hlavní jsou dva body, které Vancouver v boji o play off nutně potřebuje.
„Ano, určitě to nebyl nejhezčí zápas. Musíme mít ale na paměti množství zranění. Hodně chlapů přišlo do týmu a dostali role, na které nebyli zvyklí. Odvedli dobrou práci. Myslím, že jsme tvrdě pracovali, snažili se odvádět to nejlepší. Jeden makal pro druhého. Z toho mám dobrý pocit,“ řeklk utkání Daniel Sedin.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -