- Reklama -

Dillon s Polákem nejsou v San Jose jen do počtu

- Reklama -

Na ledě tráví v průměru přes patnáct minut za zápas. To na nejméně nasazovanou dvojici není až tak nízké číslo. Však také Brenden Dillon s Romanem Polákem tuhle roli v nabitém kádru San Jose přijímají s vědomím, že na oltář společného úspěchu je nutné klást oběti.
„Neradi na sebe myslíme jako na třetí obranný pár, ale když se podíváte na kluky, co jsou před námi, najdete tam dva olympioniky, účastníky All-Star Game, mistra světa,“ vypočítává Dillon (na snímku). „V dnešní době potřebujete mít v mužstvu konkurenci.“
Pojďme si podle nápovědy 25letého zadáka připomenout, kdo tvoří defenzívu Žraloků. Posledních her pod pěti kruhy se účastnili Marc-Edouard Vlasic na soupisce zlaté Kanady a Paul Martin za Spojené státy. Z loňského roku má titul světového šampiona Brent Burns, který už také třikrát absolvoval All-Star Game. Jen poctami neověnčený Justin Braun je výjimkou.
Protřelého borce má ovšem Dillon po svém boku. „Roman je olympionik, byl nominován na Světový pohár a stejně nastupuje ve třetí dvojici. To je podle mě jeden z důvodů našich úspěchů během sezóny. Máme tři obranné dvojice, které jsou schopné nastupovat proti jakémukoliv soupeři,“ těší nejmladšího ze stabilních členů zadních řad Sharks.
Dillon s Polákem jsou jedinými členy mužstva, kteří mají v play off v tabulce pravdy záporná čísla. Zatím se však nezdá, že by trenér Peter DeBoer chystal pro bitvy s Pittsburghem omezení jejich času na ledě na úkor kolegů, jak tomu v klíčových okamžicích bývá u některých jiných týmů. V prvním zápase s Tučňáky strávili Burns s Martinem mezi mantinely 24 minut, Vlasic s Braunem přibližně o tři až pět méně a ice-time poslední trojice se pohyboval kolem patnácti minut.
„Nebudeme měnit nic na věcech, které nás sem dostaly,“ odmítá kouč San Jose. „Bez ohledu na to, proti komu hrajeme nebo kdy, v jaké fázi sezóny, budeme hrát stejným způsobem, jakým jsme hráli po celý rok a po celé play off.“
Brenden Dillon mu za důvěru děkuje: „Když vám někdo věří, roste i vaše sebedůvěra. Před každou sérií mluvíme o tom, že je jen na nás, abychom na ledě odvedli tu nejlepší práci.“
Podle Paula Martina je právě síla kádru jedním z hlavních důvodů, proč se klub z Kalifornie dostal v letošním play off tak daleko. „Mít k dispozici šest obránců, mezi které můžete takhle rozdělovat čas, je hodně důležité. Pomohlo nám to na naší dlouhé cestě,“ tvrdí dlouholetý hráč New Jersey a Pittsburghu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -