- Reklama -

Dvě nahrávky… a Voráčkův náskok roste. Palát asistoval u Johnsonova hattricku

- Reklama -

Ve videopřehledu posledního dne před vánoční pauzou najdete dva české góly, my ale začneme textový report krajánky, kteří nahrávali. Zaslouží si to jak Jakub Voráček, tak Ondřej Palát s Martinem Hanzalem.
Jakub Voráček si připsal dvě asistence při výhře Philadelphie v Minnesotě, a protože Dallas (a tedy i Tyler Seguin) vyšli s Torontem naprázdno, zvýšil se náskok kladenského odchovance na čele statistik na čtyři body. Třetí venkovní výhru v řadě si svěřenci Craiga Berubea zajistili ve druhé polovině utkání, gólem znovu přispěl i probuzený střelec Vincent Lecavalier.
Je to jen pár hodin, co jsme na našich stránkách rozebírali slabou produktivitu hráčů Tampy Bay, a najednou je všechno jinak. Bleskům včera stačilo 22  minut, aby čtyřikrát rozvlnili pittsburghskou síť, druhým hattrickem v kariéře se o to nejvíce přičinil Tyler Johnson (video: hattrick Tylera Johnsona). Na všechny branky mu přihrál Ondřej Palát. Penguins, za které ke svému debutu v NHL nastoupil třinecký odchovanec Dominik Uher, zvládli už jen korigovat stav.
Tři asistence registrujeme také u Martina Hanzala, k adresátům patřil zejména Sam Gagner. Útočník Arizony prožil proti svému bývalému týmu z Edmontonu hvězdný večer, z pěti kotoučů skončivších v protivníkově síti se dotkl čtyř (2+2). Jednu z jeho nahrávek zužitkoval Martin Erat (video: gól Martina Erata). Olejáři překonali dalšího ze svých někdejších spoluhráčů Devana Dubnyka pouze jednou a na výhru nad Coyotes v základní hrací době čekají skoro čtyři roky.
K jednomu českému střelci už jsme se tedy dostali, druhým byl David Krejčí. Loňský lídr produktivity Bruins se trefil poprvé od 25. října (mezitím ovšem sedmnáct zápasů promarodil), když v 10. minutě duelu s Nashvillem potrestal Jonesovo vyloučení (video: gól Davida Krejčího). O zvrat nerozhodné bitvy se následně postarali Brad Marchand s Loui Erikssonem, oba při výhře 5:3 skórovali dvakrát.
Detroitský Petr Mrázek vyšel vítězně ze souboje českých gólmanů, v zápase s Buffalem mu stačilo chytit třináct ze šestnácti střel. Michal Neuvirth na opačné straně zasáhl 33krát, jenže šest puků skončilo za jeho zády. Sabres dopláceli na svoji nedisciplinovanost, čtyřikrát inkasovali v oslabení – dvakrát se o to postaral  nejproduktivnější ze Slováků Tomáš Tatar (video: góly Tomáše Tatara), dvě asistence si připsal  Jakub Kindl.
Bezmoc hokejistů Dallasu tváří v tvář torontskému Jonathanu Bernierovi už jsme avizovali, zde jsou podrobnosti. Bernier při svém devátém shutoutu v kariéře předvedl 43 zákroků, spoluhráči vepředu ho podpořili čtyřmi zásahy do černého. První obstaral už po 55 sekundách Nazem Kadri, James van Riemsdyk přidal k nahrávce ještě další dva body (celkově 1+2).
Nulu udržel rovněž Semjon Varlamov, který se v kleci Colorada objevil po šestizápasové pauze vynucené zraněním třísel. Na ruského gólmana marně hledali recept hokejisté St. Louis, a to vyzkoušeli dvacet šest různých ingrediencí. Vepředu se do 38. minuty podávalo pět chodů od pěti různých kuchařů, po výměně stráží Blues už Brodeur neinkasoval.
Chicago usilujícímu o osmé domácí vítězství za sebou chybělo to hlavní – střelci. Kromě Mariána Hossy ve 33. minutě nepřekonal Michaela Hutchinsona střežícího svatyni Winnipegu nikdo. Jets ale v té době už měli slušný náskok, asistencí u jedné ze dvou branek Mathieua Perreaulta k němu položil základ Michael Frolík. Tryskáči stoupají vzhůru, od statusu majitelů divoké karty nemají daleko k přímému postupu do play off.
Na východě je v podobném postavení Washington, jenž v úterý svedl přímý souboj o třetí příčku Metropolitní divize s NY Rangers. Prohrál, takže protivníci z New Yorku ho předstihli, vítězství 4:2 pro ně bylo sedmým úspěchem v řadě. Dvakrát se trefil Rick Nash, dvakrát při přesilovkách Martin St. Louis. Capitals se dostali ke slovu až v závěrečném dějství.
Druhý celek z Velkého jablka doma body ztratil, přestože první dějství zápasu s Montrealem měl zcela ve své moci. Ostrované však během dvaceti minut překonali ze čtrnácti střel Careyho Price jenom jednou a později měli důvod toho litovat. Kanadský reprezentant už jim víc nepovolil a Andrej Markov nastupující ke svému 800. utkání v NHL zatroubil do útoku. Po siréně svítilo na ukazateli stavu 1:3.
Trápení Ďáblů v nájezdech pokračovalo i v zápase s Carolinou, do něhož nastoupili bez marodů Patrika Eliáše a Martina Havláta. Po nerozhodném výsledku 1:1 z normální hrací doby promarnili Devils skoro minutovou přesilovku v nastavení, při Hainseyho návratu z trestné lavice naopak sami skoro inkasovali. Cory Schneider sice 32 zákroky zajistil alespoň bod, ale při nájezdech na Chrise Terryho nestačil.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -