- Reklama -

Eliáš nestihne začátek nové sezóny NHL

- Reklama -

Hokejisté New Jersey se budou muset v úvodních zápasech nové sezóny obejít bez Patrika Eliáše. Český útočník vynechal celou přípravu kvůli problémům s kolenem a bude zapsán na listinu zraněných. Zatím není jasné, jak dlouho bude rodák z Třebíče mimo hru.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jeho stav se nezměnil,“ komentoval aktuální zdravotní patálie Patrika Eliáše hlavní kouč Devils John Hynes. „Nevidíme žádný pokrok. Patrik má zraněné koleno a je mimo hru na neurčito,“ vysvětlil čtyřicetiletý rodák z Warwicku.
Prakticky v plné míře se tak potvrdily spekulace zámořských médií, které hovořily o tom, že Ďáblové nebudou mít Eliáše v úvodu nové sezóny k dispozici. Zatím není jasné, jak dlouho bude zkušený forvard mimo hru. „Než se Patrik vrátí na led, chceme mít stoprocentní jistotu, že je v naprostém pořádku,“ řekl Hynes.
Eliáš má před sebou svou jubilejní dvacátou sezónu v NHL. Všechny odehrál v dresu s New Jersey a v letech 2000 a 2003 pomohl Devils k triumfu ve Stanley Cupu. Minulý ročník mu ale nevyšel podle představ, v 69 utkáních nasbíral jen 34 bodů za 13 branek a 21 přihrávek. Navíc Devils potřetí za sebou zůstali před branami play off.

Ďáblové z Newarku vstoupí do sezóny 9. října, kdy před ochozy domácí arény Prudential Center vyzvou na souboj hokejisty Winnipegu Jets. Účast v úvodním duelu sezóny nemá jistou americký hokejista Kyle Palmieri, který nedohrál středeční přípravné utkání na ledě Philadelphie. Kvůli blíže nespecifikovanému zranění vynechal čtyřiadvacetiletý křídelník včerejší trénink Devils.
„Jeho stav budeme hodnotit ze dne na den. Z preventivních důvodů a kvůli rychlejšímu hojení jsme ho nechali odpočívat. Uvidíme, jak se bude cítit. Momentálně se zdá, že by se nemělo jednat o nic vážného,“ sdělil Hynes.
Palmieri přestoupil z Anaheimu do New Jersey na konci června. Ďáblové za něj nabídli Kačerům volbu v druhém kole letošního draftu (41. pozice) a možnost volby ve třetím kole draftu v roce 2016.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -