- Reklama -

Filip Zadina jde odvážně do velkého rizika. S Detroitem zrušil smlouvu

- Reklama -

Český hokejový útočník Filip Zadina se odhodlal k velmi riskantnímu ale odvážnému kroku. Svůj současný tým Detroit Red Wings požádal o zapsání na waiver listinu, pokud si ho z ní nevybere žádný z klubů NHL, jeho smlouva s Red Wings přestane platit.

Zadina má s Detroitem přitom podepsáno na další dva roky, během kterých si měl vydělat přes 4,5 milionu dolarů. Zadina se následně stane volným hráčem a bude moci vyjednávat s kterýmkoliv z klubů.

Filip Zadina byl na draftu 2018 vybrán jako šestý v celkovém pořadí. Bývalý pardubický útočník a syn dlouholetého extraligového hráče a současného trenéra Marka Zadiny ale nedostál předpokladům. Zadinovo maximum je zatím 24 bodů v 74 zápasech. V uplynulé sezoně bojoval se zraněními a poklesem formy, dva zápasy odehrál na farmě v Grand Rapids. V hlavním týmu odehrál 30 utkání a připsal si sedm bodů.

- Reklama -

Kaut vzdal boj o NHL, vrací se domů

Zatímco Filip Zadina se pokusí ještě zůstat v NHL, jiný ex-pardubický útočník se vrací do naší nejvyšší soutěže. Martin Kaut se vrací do HC Dynamo Pardubice, podepsal smlouvu do roku 2025. V NHL odehrál v dresu Colorada Avalanche a San Jose Sharks 56 zápasů a připsal si 11 bodů. Téměř dvě stovky zápasů pak odehrál v nižší AHL.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -