- Reklama -

Florida zvládla přestřelku s Torontem, Maple Leafs nespasila ani trefa Romana Poláka

- Reklama -

Úspěšně vykročili hokejisté Floridy po vánoční přestávce do další fáze sezóny. Devátý tým Východní konference získal v neděli cenný skalp divizního protivníka, když porazil Toronto 6:4. Panthers vedli v polovině utkání 2:1, Maple Leafs se ale povedlo třemi góly v rozmezí 35. až 39. minuty skóre otočit.
Probuzení Toronta odstartoval Roman Polák (na snímku). Český obránce se v letošní sezóně trefil počtvrté, čímž vyrovnal své střelecké maximum v National Hockey League ze sezón 20009-10 a 2013-14. Příkladu českého útočníka následovali James van Riemsdyk (1+1) a Nazem Kadri.
To však bylo ze strany kanadského klubu vše, poslední třetina patřila týmu z města Sunrise. Panteři v ní sice vyslali na Jamese Reimera jen pět puků, ale hned tři z nich skončily za jeho zády. O obrat domácího celku se zasloužili Dmitrij Kulikov (1+1), Willie Mitchell a Brad Boyes. Konečnou podobu výsledku dal v předposlední minutě Scottie Upshall střelou do prázdné branky při power play soupeře.
V druhém nočním duelu zvítězil Anaheim nad Vancouverem 2:1 v prodloužení a upevnil si pozici lídra soutěže, kterou vede o čtyři body před Chicagem. Ducks sice inkasovali jako první, v úvodu druhé třetiny se prosadil Yannick Weber, ale v závěrečné části vyrovnal Francois Beauchemin a prodloužení ukončil Cam Fowler, jenž byl vyhlášen i první hvězdou zápasu.
U obou branek kalifornského celku asistoval Ryan Getzlaf. Kapitán Ducks si v prosinci připsal už 20 kanadských bodů, což je podle statistiků z Elias Sports Bureau nový klubový rekord. Getzlaf tak vymazal záznamy Paula Kariyi (19 bodů, prosinec 1996) a Teemu Selänneho (19 bodů, prosinec 2006).
Domácí hokejisté byli v průběhu celého duelu mnohem aktivnější a přestříleli Canucks v poměru 31:14. Hrdinou Vancouveru byl brankář Ryan Miller, který dlouho držel svůj tým ve hře o body. Čtyřiatřicetiletý rodák z East Lansing předvedl několik skvělých zákroků, a když už byl překonán, pomohla mu tyčka.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -