- Reklama -

Hammondova maska bude poctou nemocnému fanouškovi

- Reklama -

Červený motýl a písmena J a P. To bude jeden z motivů brankářské masky, kterou v nastávající sezóně nasadí ottawský Andrew Hammond. Sedmadvacetiletý gólman tímto způsobem vzdá hold jednomu fanouškovi kanadského mužstva.
JP jsou iniciály jeho jména, jedná se o Jonathana Pitreho. Motýl je symbolem jeho zdravotních problémů, kožnímu onemocnění Epidermolysis bullosa (EB) se přezdívá „nemoc motýlích křídel“, protože kůže postižených je stejně křehká jako létací ústrojí pestrobarevných zástupců hmyzí říše.

Jonathan Pitre. An inspiration to us all. @ahammy88 2.0 #preview

A photo posted by Jason Bartziokas (@jaybartziokas) on


„Vůbec jsem netušil, co se chystá, jsem tím velmi poctěn,“ neskrýval v rozhovoru pro list Ottawa Sun dojetí 15letý Pitre, který má kvůli nemoci potíže se základními životními funkcemi jako dýchání, jedení a chůze. „Když si představím, kolik hráčů tu masku uvidí… a spousta lidí se kvůli ní začne zajímat o EB. Je to úžasné.“
O mladém fanouškovi už jsme psali loni v listopadu, když mu Senátoři nabídli symbolickou jednodenní smlouvu a zaměstnali ho jako profesionálního skauta při zápase s Nashvillem. Letos v červnu dostal Pitre od klubu pozvánku do Las Vegas na vyhlašování držitelů individuálních ocenění NHL, kde Hammond kandidoval na Mastertonovu trofej.
„Myslím, že ottawští fanoušci přijali Jonathana a jeho příběh za svůj, protože nám dává lekci. Připomíná nám, že život můžeme prožívat pouze jednou a máme si proto užívat každý okamžik, který nám přinese,“ říká Hammond.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -