- Reklama -

Hanzal s Domim a Duclairem v Arizoně znovu zářili. Za Dallas se trefil Hemský

- Reklama -

Když chce, umí letos předvádět Arizona velmi pohledný hokej. Umí si poradit i s těžkými soupeři, praktikujícími náročný tempo styl hry. Dřív by to byla pro Kojoty nepřekonatelná překážka, teď je ale hodně věcí jinak. Ve čtvrtek si Arizona poradila s Dallasem, druhým týmem Západní konference, po výsledku 6:3.
Klíčem k jejímu úspěchu byl výkon mladých hráčů. Max Domi měl dvě branky a jednu asistenci, Anthony Duclair tři asistence. Právě rychlí mladí hráči změnili projev Kojotů. Výborně je navíc v této sezóně doplňuje Martin Hanzal, jenž dal ve čtvrtek jeden gól a přidal dvě nahrávky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byla to legrace. Je to opravdu rychlý tým a my museli hrát taky rychle, abychom se jich udrželi,“ řekl k utkání dvacetiletý Domi.
Dallas přitom vstoupil jako host do utkání lépe. Po první třetině vedl 1:0, ve 34. minutě ještě 2:1. U obou branek bylo produktivní duo Jamie BennTyler Seguin. Pak se ale domácí rozjeli a začali dominovat. Pěti brankami ve zbytku zápasu obrátili na konečných 6:3.
Hlavně první gól Domiho byl ukázkou jeho rychlosti. Rychlonohý forvard převzal na levé straně krásný křížný pas od Anthonyho Duclaira, ujel hostujícímu obránci a bekhendem zavěsil.
Duclair stihnul v posledních dvou duelech nasbírat pět bodů, Hanzal dal v pěti utkáních čtyři branky. Právě spolupráci s kumpány z útoky si Max Domi hodně pochvaloval.
„Hra je vždycky jednodušší, když se daří i vašim dvěma spoluhráčům,“ řekl Domi. „Nejlepší způsob obrany je držet se na puku. Odvedli jsme dnes dobrou práci.“
Z českých hráčů byl v utkání vidět hlavně Martin Hanzal, který podruhé za sebou nasbíral branku a dvě asistence. Hráč, který v úvodu sezóny vedl tabulku nejlepších nahrávačů, se poslední dobou mění ve střelce. Trefil se počtvrté v pěti zápasech a dostal se už v této sezóně na deset přesných tref. Gól dal svým tradičním způsobem, dorážkou v předbrankovém prostoru.

Vidět byl ale také Aleš Hemský, který ve 49. minutě snížil svým osmým gólem v sezóně na 4:3. Český šikula se chopil odraženého puku za brankou a rychle jej zasunul kolem tyče do sítě. Pro Hemského byl duel v Glendale 800. zápasem v NHL. Zaznamenal v nich 548 bodů za 165 branek a 383 asistencí.
Sestřih z utkání

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -