- Reklama -

Hokej ho nebavil, teď má Rozsíval dva Stanley Cupy

- Reklama -

Michal Rozsíval dnes do rodné Vlašimi přiveze ukázat Stanleyův pohár, už podruhé během tří let. Na příkladu českého reprezentačního obránce je přitom dobře znát, jak nevyzpytatelné jsou cesty osudu. Jak vzpomínají v rozhovoru pro Radiožurnál 36letý zadák i jeho otec, jenž ho trénoval, Rozsíval jako kluk hokeji moc nedával a kdykoliv to šlo, mizel z ledu.

„Jakmile jsem zjistil, že táta nedává pozor a neví, kde jsem, přes trestnou lavici jsem zmizel z ledu a po betoně došel do kabiny a tam jsem odpočíval,“ přiznává nezbedný syn. „Hokej mě nikdy nebavil. Nevím, jak se to stalo, ale nakonec se stal mým povoláním a něčím, co dělám strašně rád a strašně mě to baví.“
Po sezóně 2014-15 strávené v Chicagu si ovšem musel dopřát nucený odpočinek. Zranění kotníku z květnového utkání s Minnesotou ho vyřadilo ze sestavy pro semifinále a finále Stanley Cupu, kvůli opožděnému příletu letadla si neužil ani první oslavy přímo na ledě.
Rehabilitace byla dlouhá, Rozsíval teprve začíná s tréninkem. Pokud nenastanou komplikace, naplno by se měl do přípravy na ledě zapojit asi za měsíc, tedy v době, kdy v zámoří odstartují kempy. Zatím však neví kde. Smlouva s Jestřáby mu vypršela a nové angažmá ještě nesehnal.

„Ještě nedávno jsem chodil o berlích, pořád se zotavuju. Pomalu se snažím dostávat zpátky do formy. Začínám jezdit na rotopedu, ale mám dovoleno jen deset minut na ledě denně, takže to jde pozvolna,“ říká. „V kempu bude potřeba ještě nějaký čas, aby se kotník dal dohromady.“
Foto/Photo by: Sarah A.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -