- Reklama -

Jako postup do semifinále. Quebecu a Las Vegas se zase přiblížila NHL

- Reklama -

Přirovnání výběrového řízení na umístěnky pro další kluby NHL k play off, které jsme použili v titulku, rozhodně není od věci. Oba potenciální kandidáti z Quebec City a Las Vegas mají po včerejšku za sebou druhé kolo konkurzu a postoupili do do třetího. To by mělo být podle původních předpokladů posledním, „ve finále“ ale musí ještě schválit přihlášky Rada guvernérů NHL.
„Třetí kolo řízení je poslední formální fází, nemusí ale nutně představovat konec procesu,“ upřesňuje zástupce komisaře NHL Bill Daly v odpovědi na dotaz agentury AP.


Podle osoby seznámené s jednáními teď musí sdružení Quebecor a investiční skupina z Las Vegas vedená Billem Foleym předložit lize své obchodní plány a seznámit ji s předpokládaným rozložením příjmů. Pokud budou zájemci i v tomto směru shledáni kvalifikovanými, Rada guvernérů by mohla jejich vstup do National Hockey League schválit během svého podzimního zasedání těsně před začátkem nové sezóny.


Bude vás zajímat:


Nová mužstva se ovšem v lize neobjeví dříve než v ročníku 2017-18, navíc i tento termín je zatím uváděn jen jako předběžný. Vstupní poplatek stanovila NHL na 500 miliónů dolarů, už při podání přihlášky museli oba zájemci připojit šek na deset miliónů (z toho 2 mil. jsou nevratnou zálohou).
NHL se naposledy rozšiřovala v roce 2000, kdy ji na současný počet třiceti účastníků doplnily Columbus a Minnesota (tehdy jen za 80 mil. USD). Od té doby došlo na mapě soutěže k jediné změně, když se před sezónou 2011-12 přestěhovali Atlanta Thrashers do Winnipegu.
Foto: Nicolas Roberge

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -