- Reklama -

Jízda městem v americkém stylu. Hossa už se chystá na své oslavy se Stanley Cupem

- Reklama -

Ve Vlašimi už se pomalu připravuje program sobotních oslav letošního českého vítěze Stanley Cupu Michala Rozsívala, ještě předtím se ale slavná trofej představí na Slovensku. Potřetí za posledních šest let ji do Trenčína přiveze chicagský útočník Marián Hossa.
Pohár dorazí na místo určení ve čtvrtek, ale to ho bude mít jedna z hvězd Jestřábů především pro sebe. Fanouškové se dočkají až o den později během triumfální jízdy městem ze sídliště Jih na stadión nesoucí jméno tragicky zesnulého Pavla Demitry.
„Pohár byl v Trenčíně za poslední roky už mnohokrát, takže není lehké vymyslet něco nového. Nakonec jsme se rozhodli, že uspořádáme jízdu městem s americkým tahačem s přívěsem,“ prozradí 36letý křídelník další podrobnosti deníku Čas. „Kamión pojede ze sídliště, kde jsem vyrůstal, ulicemi města. Cesta potrvá asi hodinu. Kamión pojede pomalu a my budeme stát na plošině, takže fanoušci budou mít dobrý výhled. Mají se na co těšit.“

Kromě Hossy (2010, 2013) představili v minulosti ve městě nad Váhem pohár také Marián Gáborík (2014), Zdeno Chára (2011) a Tomáš Kopecký (2008).
Žádného z nich ale nenapadla další věc, s kterou premiérově přichází realizační tým zajišťující Hossovy oslavy. Od včerejška visí z oken trenčínského hradu prapory Chicaga Blackhawks.
„Z oken hradu od neděle vlaje třicet obrovských vlajek, které jsou vyrobené v historickém stylu. Je jich asi šest druhů, protože okna mají různé rozměry, takže každou z nich jsme museli vyrábět na míru. Chtěli jsme, aby město Trenčín žilo touto událostí celý týden,“ říká organizátor akce a hokejový agent Peter Neveriš.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -