- Reklama -

Karabáčka si Sabres utéci nenechali, nabídli mu nováčkovskou smlouvu

- Reklama -

Z osmičky českých hokejistů draftovaných v roce 2014 byl útočník Václav Karabáček jedním z posledních, komu ještě nepředložili k podpisu smlouvu, nakonec se však i letňanský odchovanec dočkal. Tříletý nováčkovský kontrakt s Buffalem by mu měl celkově vynést 2,1 miliónu dolarů.

Když si ho Sabres před dvěma lety vybírali, působil ještě v Gatineau. Ve stejném klubu zahájil i následující sezónu QMJHL, ale po třech měsících byl vyměněn do Baie-Comeau. Během uplynulé sezóny měnil působiště znovu, jeho novým domovem se stal Moncton. Celkově posbíral Karabáček ve 171 zápasech kanadské juniorské soutěže 117 bodů poměrně rovnoměrně rozložených mezi branky a asistence (56+61).

„Má přímočarý styl a silné ofenzivní instinkty,“ hodnotily stálého člena českých mládežnických reprezentací klubové stránky po draftu v roce 2014. „Na šampionátu osmnáctek odváděl efektivní práci v rozích a podél  mantinelů.“

Při výběrech, které ovládl obránce Aaron Ekblad a v prvním kole se dostalo na Jakuba Vránu a Davida Pastrňáka, využily Šavle k získání Karabáčka volbu s pořadovým číslem 49. Před oběma následujícími sezónami ho na podzim pozvaly do svého přípravného kempu. Pokud by 20letý mladík nepodepsal smlouvu do 1. června, šel byl do draftu znovu.

- Reklama -

Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -