- Reklama -

Kessel by pomohl každému týmu, McDavid to zvládne, nechal se slyšet Sidney Crosby

- Reklama -

Na tlak je z Pittsburghu zvyklý. Sidney Crosby ze svých dosavadních zkušeností ví, že jeho klub v NHL odjakživa čelí těm nejvyšším očekáváním. Po zisku Phila Kessela bude tlak ještě silnější.
„Je to skvělá posila, to rozhodně,“ okomentoval Crosby před několika dny příchod torontského kanonýra. „Je to výborný střelec, přinese nám hodně v ofenzivě, pomohl by každému týmu. Takže jsme šťastní, že ho máme. A z toho, co jsem s ním měl možnost mluvit, vypadá nadšený. Bude to něco, kvůli čemu se bude u nás každý těšit na tuhle sezónu. Velká očekávání.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kessel byl do Pittsburghu vyměněn z Toronta 1. července. Jeho pověst je rozporuplná, někteří trenéři s ním nepracovali rádi. Podle mnohých dlouhodobě nenaplňuje svůj potenciál a umí být náladový. Na druhé straně je to prověřený střelec, který dal v posledních šesti sezónách 181 gólů.
Zatím není známo, jestli tento rychlý a střelecky disponovaný křídelní útočník naskočí do útoku k Sidneymu Crosbymu nebo k Jevgeniji Malkinovi. V Pittsburgh nicméně věří, že mužstvu pomůže. V právě skončené sezóně se Penguins probojovali do play off, kde vypadli hned v prvním kole. Tučňáci podlehli NY Rangers v pěti zápasech. Příští jaro by si vyřazovací boje rádi užili více.
„Sezóna je dlouhá, ale jakmile už jednou skončí, obvykle nechcete sedět moc dlouho,“ svěřil se Crosby. „Chcete se začít co nejdřív připravovat na další ročník. Jak už jsem řekl, s Philovým příchodem vzrostou očekávání. Náš tým vždycky čelil velkému tlaku, takže musíme být připraveni od samého začátku.“

Crosby se rozpovídal na golfovém turnaji Dannyho Galllivana. Vedle Kessela se jej novináři zeptali také na Connora McDavida. Jednička letošního draftu je považována za obrovský talent a možného nástupce právě hráče s číslem 87. Nastupující kanadské hvězdě následovníkovi vzkázal následující.
„Jen si to užívej, utíká to rychle. Je těžké uvěřit, že jsem byl ve stejné pozici před deseti lety. Strachujete se o to, abyste dokázali, co chcete, prosadili se v NHL a tyhle věci a pak si to někdy ani nestihnete užívat, protože to letí fakt rychle. Jsou kolem něj velká očekávání, ale vypadá, že to zvládne dobře a měl by se s tím vyrovnat,“ věří McDavidovi Crosby.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -