- Reklama -

Měli lepšího brankáře, sportovně uznal Lundqvist

- Reklama -

Ve čtvrtém utkání ho trenér stáhl z ledu po šestadvaceti minutách a čtyřech inkasovaných gólech. V pátém opouštěl bránu po druhé třetině s bilancí 17 zásahů proti 23 střelám. Newyorský Henrik Lundqvist si dobře uvědomuje, že v sérii s Pittsburghem své přezdívce King Hank nedostál ani v nejmenším.
„Pokud bych se předvedl ve vrcholné formě, možná bych je mohl zastavit. Já ale v posledních dvou zápasech padl, rozhodně jsem nebyl rozdílovým prvkem. To zabolí,“ sype si popel na hlavu švédský gólman.
Ani v základní části nepatřil k ligové elitě, ale průměr 2,48 a úspěšnost zákroků 92 procent ještě nejsou tak hrozná čísla. O rodákovi z Are se navíc ví, že během vyřazovacích bojů jeho výkon silně roste. Průměr 4,39 gólu na utkání a ani ne 87procentní úspěšnost by ale nebyly ke chlubení ani v mnohem ofenzivnějších dobách.
„Nastoupili jsme proti mužstvu, které bylo chytřejší, lepší a především mělo lepšího gólmana,“ uznává 34letý brankář Rangers. „Je mojí povinností, abych předvedl nějaký zákrok navíc a pomohl týmu. Když toho nejsem schopný, je to frustrující. Cítím se teď strašně trapně a bezmocně. Hodně si to beru, potrvá pár týdnů, než budu schopný věc analyzovat.“
Pittsburghu chyběla v divizním souboji jejich brankářská jednička Marc-Andre Fleury, která se stále zotavuje po otřesu mozku, takže tíha ležela na bedrech náhradníků Jeffa Zatkoffa a Matta Murrayho. Ten první – zkušenější z nich – odchytal úvodní dva duely s bilancí 1-1, než se dal zcela do pořádku jeho talentovaný mladší kolega (rovněž měl problémy s hlavou).

Murray, který je v nominaci týmu Severní Ameriky pro World Cup, v úterý přispěl šestnácti zákroky k výhře 3:1. Ve čtvrtek udržel čisté konto a v sobotu si mohl dovolit pustit tři kotouče, protože jeho spoluhráči skórovali šestkrát.
Jezdci v celé pětizápasové sérii inkasovali dohromady 21krát, sami přitom poslali za čáru deset kotoučů. Je proto pochopitelné, že „soukromou“ vinu Henrika Lundqvista odmítají.
„Myslím, že napříč sestavou nemůžeme být nikdo spokojený s tím, jaké výkony jsme předváděli,“ řekne za všechny kapitán Ryan McDonagh. „A to je na tom to nejtěžší. Play off neproplujete jen tak, pokud každý nezahraje tak, jak má. Penguins byli prostě lepší.“
Trenér Alain Vigneault to vidí stejně. „Není pochyb o tom, že nejen Hank, ale i zbytek týmu chtěl sezónu dohrát úplně jinak, než jak to skončilo. Jsem si jistý, že dnešní výsledek je zklamáním pro něho i pro celou partu.“
Rangers si v posledních letech navykli minimálně na postup do druhého kola. Předloni si zahráli dokonce finále, když dokázali ve druhé fázi otočit právě sérii s Penguins z 1-3 na 4-3. Letos se jim to nepovedlo, sezóna se pro ně uzavřela ještě před koncem dubna.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -