- Reklama -

Když se nikdo nedívá…Panthers opět nejméně sledovaným týmem NHL

- Reklama -

Ani vydařený ročník korunovaný účastí v play-off nepřesvědčil diváky v Sunrise a okolí, aby si na svých obrazovkách naladili souboje hokejových Panthers. Podle výroční zprávy periodika Sports Business Journal sledovalo během uplynulé základní části NHL zápasy Jágra a spol. na místní stanici Fox Sports Florida průměrně pouhých 0.25 % tamních domácností. Žádný jiný americký celek nedosáhl ve své domovině horších hodnot.
Na neúspěchu NHL na jižní Floridě má dozajista podíl i silná konkurence v podobě talentovaného týmu NBA Miami Heat, který překypuje hvězdami a i letos útočí na nejvyšší mety. Basketbalový mančaft si mezi tamějšími sportovními příznivci získává v průměru až 20krát (!) více diváků než Panteři.


Může vás zajímat:


Největší lokální TV sledovaností se naopak mohou pochlubit Sabres (6.55 %), kteří mají v Buffalu silné fanouškovské zázemí i navzdory mizerným výsledkům z posledních let. Ustoupit jim museli také Penguins (5.87 %), kteří tabulce nejsledovanějších amerických celků NHL nevévodí poprvé od sezóny 2008-09 a letos obsadili až druhé místo.
Elitní pětici týmů s nejmohutnější podporou doplňují Chicago Blackhawks (3.96 %), St. Louis Blues (3.69 %) a Boston Bruins (3.45 %).
Data z minulého ročníku naleznete zde: Nejsledovanějším americkým týmem opět Penguins. Panthers se topí v nezájmu.
Poznámka: Tabulka zahrnuje pouze týmy sídlící v USA. Hodnoty se vztahují k základní části soutěže.
Vysvětlivky k tabulce: RSN – lokální TV stanice, AVG. RATING – průměrný rating (procento domácností). AVG. RATING CHANGE – průměrná změna ratingu oproti poslední sezóně.
rtg
Pro srovnání přidáváme i totožnou tabulku pro NBA:
nba
Titulní foto: dinur / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -