- Reklama -

Mike Green si poprvé zatrénoval v Detroitu

- Reklama -

Mike Green si poprvé zabruslil s novými spoluhráči. Bývalý obránce Washingtonu bude od příští sezóny oblékat dres Detroitu, v pátek si v novém prostředí poprvé lehce zatrénoval. Green okusil atmosféru Joe Louis Areny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Strávil jsem dlouho dobu ve Washingtonu, nicméně po přesunu sem jsem extrémně nadšený, že jsem součástí téhle party. Zvlášť kvůli historii, vůdcovství, které tady je, předpokladům pro vítězství. Prostě obrovská dávka nadšení,“ řekl na úvod Green.
„Chlapi mě tu přivítali skvěle, nemohu se dočkat, až to začne,“ dodal nový obránce Red Wings, jenž 12. října oslaví třicáté narozeniny.
Detroit podepsal Greena 1. července. Po deseti letech ve Washingtonu mu předložil tříletou nabídku na 18 miliónů dolarů. V městě motorů věří, že pravoruký obránce s velkými ofenzivními sklony nahradí v obraně Rudých křídel Briana Rafalskiho.
„Myslím, že jich v minulosti moc neměli,“ řekl k tématu pravorukých hráčů v dresu Wings Green. „Vím, že když jsme hráli proti Detroitu, bylo to hlavně proti levorukým hráčům. Jako pravák udělám to nejlepší, abych rozehrával akce a předával kotouče útočníkům.“
Green byl vždycky produktivním hráčem. Rekord má 76 bodů (19+57) ze sezóny 2009-10, což je na obránce skvělá bilance. Ještě loni stihnul 45 bodů (10+35). „Myslím, že hráči Detroitu hodně drží puk, mají tady dost šikovných hokejistů. Vždycky byli náročným protivníkem, zvlášť jejich beci.“

Nový trenér Red Wings Jeff Blashill hovořil s Greenem, ještě než poprvé vyjel na led. Podle svých slov jej plánuje spojit s Dannym DeKeyserem.
„Skvělý chlap, skvělý bruslař, výborně vodí puk,“ řekl Green o DeKeyserovi. „Hrál jsem proti němu, trochu ho znám. Až tolik jsem ho nepozoroval, ale jsem si jistý, že ho brzo poznám. Těším se na spolupráci s ním.“
Útočník Detroitu Darren Helm zná Greena z Calgary, kde se spolu v létě potkávali ve stejné tělocvičně.
„Zastavuji se v Calgary každé léto na pár týdnů a znám ho odtud,“ řekl Helm. „Když přijdete do nového týmu, moc lidí tam neznáte, snad mu s tím přechodem trochu pomohu. Bude to silná zbraň pro naše obranné řady. Umí vystřelit, nahrát, tvořit hru. Pomůže nám i na přesilovce,“ těší na Greena Helm.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -