- Reklama -

Mládí vpřed. Na lavičku Devils se postaví čtyřicátník Hynes

- Reklama -

Patrik Eliáš, nejstarší člen kádru New Jersey, oslavil v dubnu 39. narozeniny. Muž, který bude českému veteránovi od příští sezóny udělovat pokyny na střídačce, je jen o čtrnáct měsíců starší. Nový generální manažer Ďáblů Ray Shero vsadil na člověka, kterého dobře zná, angažoval dosavadního trenéra Wilkes-Barre/Scrantonu v AHL Johna Hynese.
Bývalý kouč amerických mládežnických výběrů rozšíří řady současných trenérů NHL, kteří v minulosti vedli farmu Tučňáků v nižší zámořské soutěži. U mladých Penguins sbírali zkušenosti Dan Bylsma (Buffalo), Michel Therrien (Montreal), Todd Richards (Columbus) a Mike Yeo (Minnesota). Právě posledně jmenovaného připraví Hynes o titul nejmladšího kouče v lize.
Na oficiální vyjádření všech zúčastněných si budeme muset počkat do večera, než bude nový šéf lavičky New Jersey představen na tiskové konferenci. Mezi hráči se ale najdou tací, kteří mají co říct.
„Pamatuju ho z doby, kdy jsem chytal za americkou osmnáctku. Byl hlavním trenérem a potom byl asistentem u juniorky,“ potvrdí mezinárodní Hynesovu reputaci brankář Cory Schneider. „Nějaký čas už od té doby uběhl, ale co si pamatuju, byl hodně zaměřený na detaily, vždy kvalitně připravený a byl to velký motivátor. Mám s ním skvělé zkušenosti a doufám, že pro nás bude správnou volbou.“


Další zprávy z New Jersey:


Mužstvo Wilkes-Barre dokázal Hynes během svého pětiletého působení pokaždé dovést do play off. Dvakrát prošlo do semifinále, třikrát vypadlo ve druhém kole. V končící sezóně inkasovalo nejméně branek ze všech týmů (163), přitom jich 212 nastřílelo. V roce 2011 byl Hynes vyhlášen nejlepším trenérem AHL.
„Nemůžu komentovat jeho styl trénování, ale vím, že proti týmům, které vedl, se hrálo těžce,“ říká Stephen Gionta, pro kterého ještě před třemi lety byla AHL známějším prostředím než nejslavnější soutěž světa. „Jsem nadšený, že teď budu moci hrát pod ním. Devils udělali výborný tah. Hynes je mladý a přijde s novými myšlenkami. Mladí trenéři v lize, jako např. Jon Cooper v Tampě, přinášejí nové nápady a jsou úspěšní.“
Ve stejném duchu se vyjadřuje i známý bouřlivák Jeremy Roenick, který dnes působí jako komentátor NBC.
„Podívejte se na Tampu a Jona Coopera. Koučoval ty mladé kluky na farmě a oni si to užívali, teď jsou spolu v Tampě a hrají o Stanley Cup. Není špatné přivést trenéra z AHL, zvláště když máte v mužstvu hodně mladíků jako Devils,“ souhlasí s tahem managementu Ďáblů Roenick. „Vím, že Shero hokeji rozumí, a nejsem překvapený, že přivedl člověka, kterého zná. O Johnu Hynesovi nic nevím, ale Sherovi hodně věřím.“
Podle nové kolektivní smlouvy dostane Pittsburgh jako kompenzaci za propuštění Hynese ze svých služeb právo volby ve třetím kole některého z příštích tří draftů. Který to bude, o tom rozhodnou Devils. Letos má New Jersey ve třetím kole pouze svoji vlastní volbu, pro příští rok mají zatím k dispozici tři.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -