- Reklama -

Modano se dočká výjimečné pocty

- Reklama -

Dallas v pondělí oznámil, že poctí svého legendárního útočníka Mikea Modana vskutku výjimečným způsobem – 16. března mu odhalí sochu.

Modano se stane prvním hráčem Stars, jehož socha bude před American Airlines Center. Stane se tak teprve druhým sportovcem ve městě, který se toho dočká. Před halou už stojí socha německého basketbalisty Dirka Novitzkého, ikony Dallasu Mavericks.

Modano odehrál v organizaci North Stars/Stars 20 ze svých 21 sezón v NHL. Ještě v časech Minnesoty byl draftován jako jednička v roce 1988. Historické pořadí organizace vede s 557 góly, 802 asistencemi, 1359 body i 1459 zápasy. Klubu pomohl v roce 1999 ke Stanley Cupu.

53letý Američan je od roku 2014 členem Síně slávy a ve stejném roce mu Dallas vyřadil jeho číslo 9.

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -