- Reklama -

Na prvním tréninku po zranění vítal Careyho Price potlesk spoluhráčů

- Reklama -

Carey Price se ve středu poprvé od svého zranění vrátil do tréninku s týmem. Není ovšem jisté, kdy bude brankářská jednička Montrealu připravena naskočit do zápasového kolotoče. Jisté je, že dnes proti Arizoně to ještě nebude. Chytat bude náhradník Mike Condon. Další zápasy čekají Canadiens v pátek a v neděli.
„Už jsem to řekl, když byl zraněný poprvé a platí to i tentokrát. Až se bude cítit připraven, dá nám vědět. Teď je ještě příliš brzy,“ řekl trenér Habs Michel Therrien.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Price se zranil v duelu s Edmontonem Oilers 29. října, poté jeho místo v brance převzal pětadvacetiletý Condon a odchytal posledních osm zápasů. Canadiens od té doby prohráli pouze dvakrát.
„Zastoupil mne a odvádí dobrou práci,“ ocenil výkony svého náhradníka Price. „Chytal vážně dobře, což je dobré znamení. Ostatně říkám celou dobu, že tenhle tým není jen o mně,“ upozornil kanadský brankář, jenž po poslední sezóně NHL získal Hart Trophy (nejužitečnější hráč) i Vezina Trophy (nejlepší brankář).

A jeho přínosu si jsou vědomi i spoluhráči, kteří jeho příchod na trénink uvítali velkým aplausem. „Je velkou součástí našeho týmu, pravděpodobně náš největší lídr v kabině. Každý z nás je nadšený z toho, že je zase mezi námi,“ řekl za všechny hráče Canadiens Dale Weise.
„Je to náš nejlepší hráč, je na ledě 60 minut za zápas a je znát, jakou výhodu máme, když je v týmu,“ prohlásil kapitán Montrealu Max Pacioretty. „Rádi bychom, aby zase nastupoval, na druhou stranu je pro nás jeho absence menší motivací navíc. Abychom ze sebe vydali víc,“ dodal.
Foto/Photo by: Lisa Gansky
Ilustrační video z malé části obvyklého tréninku Careyho Price

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -