- Reklama -

Nechte té paniky! Quebec nikdo nevyloučil, říká k procesu rozšiřování zástupce NHL

- Reklama -

National Hockey League málokdy komentuje spekulace, zvlášť když se jedná o tak citlivou otázku, jako je rozšiřování ligy. Teď ale udělala výjimku. Liga cítila povinnost vyjádřit se ke zprávě, která oběhla celou Kanadu, a totiž, že Quebec City už není ve hře o licenci na NHL.
„Nemíníme komentovat podstatu procesu, který je stále v běhu,“ řekl zastupující komisař NHL Bill Daly (na snímku) v prohlášení. „Žádné rozhodnutí zatím nebylo dosaženo a stejně tak nebylo učiněno ani žádné doporučení ligovou kanceláři, ať už směrem k hráčské asociaci nebo Radě guvernérů NHL.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zmatky vznikly kvůli bývalému hokejistovi Georgi Laraqueovi. Ten podle televize TSN prohlásil pro jedno montrealské rádio, že hráčská asociace NHLPA dostala informaci o tom, že město Quebec City byl vyřazeno z dalších konverzací na téma rozšíření ligy.
Tato zpráva rozpoutala skutečnou vichřici zděšení nejdřív v provincii Quebec a pak po celé Kanadě. Situace už byla tak vážná, že se k ní NHL považovala za vhodné vyjádřit.
Celý proces rozšíření ligy se poměrně hodně vleče. Od víkendu vyčleněného pro All Star Game se v podstatě nic nestalo. Ligový komisař Gary Bettman pouze na konci ledna potvrdil, že věci se dál řeší. Miliardář Bill Foley, jenž má zájem dostat NHL do Las Vegas, nedávno pro magazín Review-Journal prohlásil, že zatím nemá žádné nové informace.
Prohlášení Billa Dalyho jej zachytilo na Novém Zélandu. Foley se prý v souvislosti s Laraqueovými slovy ničeho neobával. „Pokud jde o nějaké naše znepokojení, nic nového jsme od NHL neslyšeli,“ řekl Foley. „Stále čekáme a necháváme proces pokračovat.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -