- Reklama -

Nepříjemnost pro Toronto. Gólman Frederik Andersen se zranil…

- Reklama -

Nepříjemná zpráva pro Toronto přišla z běloruského Minsku, kde se hrají zápasy kvalifikační skupiny D na olympijské hry 2018 v Pchjongčchangu. V pátečním duelu proti Slovinsku se zranil dánský gólman Frederik Andersen.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Došlo k tomu v čase 55:39, kdy se Andersen při odehrání puku v prostoru před svým brankovištěm srazil s vlastním spoluhráčem Oliverem Bjorkstrandem. Šestadvacetiletý rodák z Herningu musel posléze odstoupit ze hry. Dánsko podlehlo Slovinsku 0:3.
Vedení Toronta vydalo kvůli tomu prohlášení. „Frederik utrpěl zranění v horní části těla. Přiletí do Toronta, kde podstoupí sérii vyšetření pod dohledem týmových lékařů,“ uvádějí webové stránky Maple Leafs.
Javorové listy získaly Andersena 20. června 2016 výměnou za výběr na 30. pozici letošního draftu NHL a ve druhém kole v příštím roce. Andersen, který se mohl stát v červenci chráněným volným hráčem, následně podepsal s Torontem pětiletou smlouvu s ročním příjem pět milionů dolarů.
Zatím není jasné, jak dlouho dobu stráví na marodce. Andersen musí počkat na výsledky vyšetření, které rozhodne, zda stihne start nové sezony. Ohrožený je i jeho start na Světovém poháru, kde by měl chytat za Výběr Evropy.


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -