- Reklama -

Obranu Los Angeles Kings doplní Christian Ehrhoff

- Reklama -

Christian Ehrhoff, který naposledy působil v Pittsburghu, podepsal roční smlouvu s Los Angeles. Generální manažer Kings Dean Lombardi to potvrdil listu Orange County Register s tím, že německý obránce si v příští sezóně vydělá 1,5 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Snahou managementu kalifornského klubu je zalepit díru v obraně po ztrátě Slavy Vojnova. Ruský obránce si ve věznici v Seal Beach odpykává tříměsíční trest, který mu začátkem července vyměřil soudce za domácí násilí. Toho se hokejista Los Angeles loni v říjnu dopustil na své manželce Martě. Nejbližší hokejová budoucnost Vojnova v organizaci Králů tak zůstává nejistá.
Třiatřicetiletý Ehrhoff doplní defenzivní jádro týmu, které v současnosti tvoří Drew Doughty, Jake Muzzin, Alec Martinez, Matt Greene a Brayden McNabb. Ehrhoff je univerzální obránce, může hrát na levé i na pravé straně. Rodák z Moers patří mezi výborné bruslaře s výborným vedením kotouče, Kings ho mohou využít v přesilovkách i oslabeních.

Krátce po otevření loňského trhu s volnými hráči uzavřel Ehrhoff roční smlouvy za rovné čtyři mil. USD s Pittsburghem. Na minulou sezónu ale nebude vzpomínat v dobrém. Kvůli častým zraněním (především hlavy) musel vynechat 33 zápasů v základní části NHL a pět v play off. V 49 utkáních zaznamenal 14 bodů za tři branky a 11 asistencí.
Během jedenáctileté kariéry v NHL (2003-04, 2005-15) odehrál Ehrhoff za San Jose, Vancouver, Buffalo a Pittsburgh 741 utkání v základní části soutěže. Na konto si v nich připsal 327 bodů za 72 branek a 255 asistencí. V 73 zápasech play off vstřelil sedm gólů a na 27 jich přihrál.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -