- Reklama -

Obrovský talent, v rozhovorech jen trochu nudný, říká o Matthewsovi švýcarský novinář

- Reklama -

Nezvyklou cestu do NHL zvolil Auston Matthews. Talentovaný americký hokejista se rozhodl neodehrát poslední rok mezi juniory, místo toho zvolil švýcarskou nejvyšší hokejovou soutěž. Hra s dospělými mu má dát podle jeho názoru víc, než kdyby se pral se stejně starými juniory.
Matthesovi, který je všeobecně považován za favorita na první místo v NHL draftu 2016, se ve Švýcarsku daří. V Zürichu už se ve svém věku zařadil k oporám a momentálně je druhý v týmové produktivitě. Aktuálně bodoval v sedmi utkáních v řadě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Minulý týden zaznamenal ve dvou duelech dvě branky a dvě nahrávky, dohromady tedy čtyři body. Zürich prohrál s Zugem 4:5 a zvítězil nad Servette Ženeva 4:2. Osmnáctiletý útočník má v posledních sedmi odehraných utkáních 13 bodů za 8 branek a 5 asistencí. Procento střelecké úspěšnosti z této povedené šňůry má 27,58.
Matthews má ve Švýcarsku víc klidu, než by měl doma za mořem. Na druhé straně je ale vidět, že si ho média oblíbila a hlavně noviny v Zürichu se mu věnují. Jeden z místních novinářů řekl serveru nhl.com, že angažmá amerického mladíka vzbudilo mezi novináři velký zájem o jeho osobu.
„Každé důležité noviny a televizní stanice ukázaly od září minimálně jednou jeho profil,“ říká švýcarský novinář Silvan Schweizer. „Nejvíc na něm ohromuje jeho vyspělost a taky nedalo tolik času si uvědomit, že prošel mediálním tréninkem v Ann Arbouru (americký vývojový program pro mladé hokejisty).“

Přestože je Matthews k novinářům vstřícný, někdy prý umí být také nudný. „Není kontroverzní a velmi často vůči nám používá standardní fráze,“ vadí švýcarskému novináři. „Potkal jsem osmnáctileté hráče, kteří byli rozhodně upovídanější, Matthews působí, jako by měl za sebou pět let v NHL…“
Matthews možná není velký řečník, určitě je ale obrovský hokejový talent. Podobně atraktivní osobnost neměla švýcarská nejvyšší hokejová soutěž od dob poslední výluky NHL, kdy tu hrály některé její hvězdy, jako třeba Henrik Zetterberg v Zugu.
„Matthews je na stejné úrovni jako největší zahraniční hvězdy, které tady máme. Například Fredrik Pettersson z Lugana, Perttu Lindgren z Davosu nebo Pierre-Marc Bouchard z Zugu. Je pravděpodobně mezi nimi. Jsou tu oblíbenější hráči, jako třeba Mathias Seger, který se nebojí při rozhovorech šťavnatějších hlášek. Ti všichni jsou ale starší,“ uzavírá místní žurnalista.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -