- Reklama -

Ottawa přišla minimálně na dva týdny o gólmana Hammonda

- Reklama -

Minimálně dva týdny bude Ottawě chybět Andrew Hammond. Sedmadvacetiletý brankář si ve čtvrtek při ranním tréninku poranil třísla a v úvodu nové sezóny National Hockey League přijde minimálně o pět zápasů Senators.
„Andrew Hammond je na dva týdny mimo hru,“ informoval zámořské novináře generální manažer Senátorů Bryan Murray. „Andrew má zraněné tříslo, ale naštěstí ho nemá natržené, je to jen natažené.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hammond vynechal čtvrteční zápas na ledě Montrealu, odkud si Ottawa odvezla vítězství 5:2. Hlavním strůjcem úspěchu hostů byl gólman Craig Anderson, jenž zneškodnil 40 ze 42 střel Canadiens.
Záda mu kryl třiadvacetiletý Kanaďan Matthew O’Connor. Toho Senátoři povolali z farmy v Binghamtonu (AHL) a plánují, že si ho během Hammondovy absence ponechají v týmu.
„Určitě mě to trochu překvapilo, ale odhodlaní mi nechybělo, takže to byl moc fajn pocit,“ přivítal O’Connor pozvání do prvního týmu. „V přípravném kempu jsem makal naplno. Je mi líto, že se Hammond (na snímku) zranil, ale myslím si, že jsem připravený pomoct organizaci, co nejvíce mohu.“

Hammondova hvězda začala v NHL zářit ve druhé polovině minulé sezóny. Ottawě zranili Craig Anderson i Robin Lehner, rodák ze Surrey byl povolán k prvnímu týmu a chytil šanci za pačesy: 24 zápasů, 20 vítězství, brankový průměr 1.79, úspěšnost zákroků 94.1 procenta.
V žádném ze svých prvních dvanácti startů ve slavné soutěži neinkasoval víc než dvakrát, čímž vyrovnal 77 let starý rekord Franka Brimseka. Mátožné Senátory svým uměním dotáhl až do play off, které dokonce začal jako jednička. Až po dvou prohrách s Montrealem přepustil místo uzdravenému Andersonovi. Na konci května mu Ottawa nabídla smlouvu na další tři sezóny za 4,05 mil. dolarů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -