- Reklama -

Palát se vrátil a Tampa vyhrává. Je to neopěvovaný hrdina, říká trenér

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Sedm výher v řadě. Osm z posledních devíti utkání. Tampa se probrala a v zámoří se ptají, co všechno je za jejím procitnutím. Existuje mnoho důvodů, které za zlepšenými výkony Blesků stojí. Dobře dvojice gólmanů Ben Bishop a Andrej Vasilevskij. Obránci bodují a hodně přispívají ofenzivě.
Klíčový faktor je ale zdraví. Lightning jsou pohromadě poprvé za dva měsíce. A žádný návrat do sestavy nebyl důležitější než Ondřej Palát, píše list Tampa Tribune. Od chvíle, kdy se český útočník znovu ohlásil trenérovi, má Tampa Bay bilanci sedmi výher a jediné porážky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


S Palátem v sestavě letos Tampa 16 utkání vyhrála, 7 prohrála, další 4 ztratila v prodloužení. Bez Paláta jedenáctkrát vyhrála a desetkrát prohrála po základní hrací době. Příznivý vliv pracovitého útočníka je nepopiratelný.
„Není žádným tajemstvím, že je důležitou součástí našeho týmu,“ pochválil Paláta trenér Jon Cooper. „Je to kompletní hráč, který hraje na celé ploše hřiště. Může hrát na jakémkoli postu. Je jedním z těch chlapů, o kterých si nepřečtete každý večer v novinách, ale přitom je tím důvodem, proč se jiní v novinách objevují. Je to neopěvovaný hrdina.“
„Jako trenér byste přál mít víc Palátů. Když už ho ale máte, jste šťastný i za jednoho. Když je takový hráč mimo sestavu, ani si neuvědomíte, jak moc vám chybí. Tak důležitý pro nás je,“ dodal Cooper.
Palát letos vynechal už dvacet utkání. Dvanáct kvůli zranění kotníku, dalších osm potom ztratil kvůli předčasnému návratu. Blesky ho těžko nahrazovaly. „Palát je základní ingrediencí pro jakýkoli vítězný recept,“ říká kapitán Steven Stamkos. „Určitě jsme ho postrádali. Pomůže, ať hraje v jakémkoli útoku.“

„Je to jeden z nejlepších obousměrných hokejistů v lize,“ dodává obránce Victor Hedman.
Po měsících, kdy se sestava točila, přišel s návratem Paláta a Johnsona konečně trochu klid a snad i stabilita složení útoků. „Je těžké dívat se na Paláta a nepřiznat, že právě on je motorem, startujícím každou lajnu,“ říká trenér.
„Motivuje vás, způsobem své hry váš nakopne. Není nezbytně nejhlasitějším chlapem, ale měl by jím být. Jen kvůli tomu, jak hraje. Sledujte úroveň jeho nasazení. Řekne vám to víc než cokoli jiného,“ uzavírá Tyler Johnson.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -